![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Chciałbym spytać was co myślicie o stronie http://Twoja-Muza.pl. Zdaję sobie sprawę, że piękne to to nie jest ;-) jednak, sprawy layoutu zostawiam na koniec, choć na wiele liczyć nie można, musi być jakiś kompromis między wyglądem/prostotą/zasobożernością. Skrypt ofc jest napisany od początku do końca samodzielnie, żadnych gotowców, których pełno w necie (nawet tu do ocen się pojawiają...). Lecz skryptu mi nie ocenicie bo źródła nie zobaczycie ;-) Chce poznać wasze opinie na temat łatwości obsługi oraz: 1. co wam brakuje na froncie a co usunąć. Wiadomo przecież, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze 2. jakich funkcjonalności wam brakuje? Twoja-Muza.pl oferuje ich sporo, i kilka nowych jest w trakcie wdrażania, ale zawsze jestem otwarty na nowe/ciekawe pomysły... 3. szybkość działania.. wiem to kwestia gustu & cierpliwości, ale chętnie poznam opinię... Od razu mówię: 1. tak wiem, strona pod FF/IE wygląda inaczej... 2. tak wiem, pod IE są problemy z pobieraniem ( w trakcie poprawek, ale oszaleć można z tym IE..) Ten post edytował Fallout 21.10.2008, 10:39:42 -------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Skryptu nie zobaczyłam to prawda. Zobaczyłam źródło strony. Jest bardziej obrzydliwe niż sam wygląd strony.
Dokument typu XHTML 1.0 nie wiadomo po co skoro jest napisany w HTMLu Zamiast css i sensownych pudełek mamy: 1. Lay oparty na zagnieżdżonych tabelach 2. Stryktury typu: <br/><br/> 3. Atrybuty, które powinny być zastąpione stylami (align, width) zresztą występujące obok stylów 4. Style wpisane żywcem w treść kody zamiast zewnętrznego zgrabnego pakieciku 5. Zamiast zwykłej listy <ul> dziwna konstrukcja: Jednym słowem bryndza... -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Skryptu nie zobaczyłam to prawda. Zobaczyłam źródło strony. Jest bardziej obrzydliwe niż sam wygląd strony. Dokument typu XHTML 1.0 nie wiadomo po co skoro jest napisany w HTMLu Zamiast css i sensownych pudełek mamy: 1. Lay oparty na zagnieżdżonych tabelach 2. Stryktury typu: <br/><br/> 3. Atrybuty, które powinny być zastąpione stylami (align, width) zresztą występujące obok stylów 4. Style wpisane żywcem w treść kody zamiast zewnętrznego zgrabnego pakieciku 5. Zamiast zwykłej listy <ul> dziwna konstrukcja: Jednym słowem bryndza... Tak wiem o tym, ameryki nie odkryłeś. Jak pisałem, lay na końcu, ja pytałem o coś innego... -------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Skoro "tak wiesz" o wielu brakach i niedoróbkach a designu jeszcze nawet nie masz to co pokazujesz?
Piszesz pierwsze "wrażenie najważniejsze". Racja. Na mnie portal sprawił takie wrażenie, że kliknęłem tylko raz. W guzik zamykający kartę. Nędza. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak wiem o tym, ameryki nie odkryłeś. Jak pisałem, lay na końcu, ja pytałem o coś innego... Jak to lay na końcu? Ja nie piszę o wyglądzie strony tylko o kodzie. Jak możesz to zrobić na końcu? -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Skoro "tak wiesz" o wielu brakach i niedoróbkach a designu jeszcze nawet nie masz to co pokazujesz? Piszesz pierwsze "wrażenie najważniejsze". Racja. Na mnie portal sprawił takie wrażenie, że kliknęłem tylko raz. W guzik zamykający kartę. Nędza. Twoja wypowiedź też zrobiła takie wrażenie, że chciałem zamknąć kartę. Nie mam umiejętności ani czasu, a tym bardziej ochoty wydawać kasy na lay i transfer który będzie przejadał, po to abyście się podniecali topem, animowanymi guziczkami i eleganckim fontem. POWTÓRZĘ: Chce poznać wasze opinie na temat łatwości obsługi oraz: 1. co wam brakuje na froncie a co usunąć. Wiadomo przecież, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze smile.gif 2. jakich funkcjonalności wam brakuje? Twoja-Muza.pl oferuje ich sporo, i kilka nowych jest w trakcie wdrażania, ale zawsze jestem otwarty na nowe/ciekawe pomysły... 3. szybkość działania.. wiem to kwestia gustu & cierpliwości, ale chętnie poznam opinię... DODAM: Nie będę robił/zamawiał lay`u dopóki nie ułożę sobie ostatecznej wersji tak aby był przyjazny i przejrzysty dla użytkownika. Obecny wygląd nie jest tragiczny, nie przesadzajcie. Zgłosiłem stronę w celu dyskusji jak to zrobić aby strona była właśnie taka, żeby drogi Pan Mike przyzwyczajony do wyczesanych layoutów nie zamknął strony, nie racząc sprawdzić funkcjonalności. Przyszły layout to będzie CSS z minimalną ilością grafiki i tyle... tą sprawę uważam za zamkniętą w dyskusji ok? Cytat Jak to lay na końcu? Ja nie piszę o wyglądzie strony tylko o kodzie. Jak możesz to zrobić na końcu? Cóż system szablonów ma to do siebie, że design mogę zmieniać co 2 dni jak mam ochotę.... Ten post edytował Fallout 21.10.2008, 11:26:57 -------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
design okropny.
jakby robiony przed mlodziezowe kolko ludowe w ramach zajec muzycznych:) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
No to coś co mnie osobiście brakuje to
1) brak kategorii 2) reklamy za dużo i w złym miejscu denerwujące 3) Cytat plik - plik ulokowany na zdalnym serwerze. masło zrobione z masła 4) sposób wyświetlania regulaminu -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
|
|
|
|
design okropny. jakby robiony przed mlodziezowe kolko ludowe w ramach zajec muzycznych:) dobre dobre No to coś co mnie osobiście brakuje to 1) brak kategorii 2) reklamy za dużo i w złym miejscu denerwujące 3) masło zrobione z masła 4) sposób wyświetlania regulaminu 1) kategorii czego? chodzi Ci np. o artystów / albumy / gatunki / x ? 2) a gdzie by Ci nie przeszkadzały? myślałem właśnie, że są w miejscach mało irytujących... 3) 4) a w sumie o nim zapomniałem Ten post edytował Fallout 21.10.2008, 13:19:43 -------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
Kategorii muzyki mi brak.
Nie bzdet dość istotne kiedyś się przekonasz. Po za tym to sformułowanie jest tak samo nie logiczne jak sformułowanie Cytat funkcja to / odwzorowanie / przekształcenie -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
|
|
|
|
|
Chce poznać wasze opinie na temat łatwości obsługi oraz: 1. co wam brakuje na froncie a co usunąć. Wiadomo przecież, że pierwsze wrażenie jest najważniejsze smile.gif 2. jakich funkcjonalności wam brakuje? Twoja-Muza.pl oferuje ich sporo, i kilka nowych jest w trakcie wdrażania, ale zawsze jestem otwarty na nowe/ciekawe pomysły... 3. szybkość działania.. wiem to kwestia gustu & cierpliwości, ale chętnie poznam opinię... No to pytasz na złym forum... -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%)
|
Cytat Fatal error: Uncaught exception 'dbException' with message 'Duplicate entry '0' for key 1' in /www/twoja-muza_www/www/inc/klasa.db.php:91 Stack trace: #0 /www/twoja-muza_www/www/inc/klasa.uzytkownicy.php(27): db->zapytanie('INSERT INTO uzy...') #1 /www/twoja-muza_www/www/inc/strony/rejestracja.php(31): uzytkownicy->rejestruj('marcio', 'marcio', 'opi14@op.pl') #2 /www/twoja-muza_www/www/index.php(39): include('/www/twoja-muza...') #3 {main} thrown in /www/twoja-muza_www/www/inc/klasa.db.php on line 91 Nie moge zabardzo ocenic -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
|
|
|
|
Nie moge zabardzo ocenic ehh moja wina, po imporcie zapomniałem auto_increment nadać :/ poprawione Ten post edytował Fallout 21.10.2008, 15:30:25 -------------------- ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:14 |