![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie proste - nie wiem czemu nie dziala - probowalem kilka razy na kilka sposobow
mam komunikat bledu Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /sciezka/main.php on line 24 linijka 24 to ta print("$row"); Ten post edytował yeszie 15.09.2008, 20:22:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro otwierasz cudzysłów " to należy go zamknąć .. Ty poprzedziłeś zamykający cudzysłów znakiem \ co powoduje że nie jest brany jako zamykający tylko jako znak "
EDIT: nie potrzebujesz tworzyć takiego czegoś :
Ten post edytował Cienki1980 15.09.2008, 20:03:39 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę poprawić tytuł tematu, same tagi nie są tytułem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem, niestety kilka bledow ciagle mam.
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /_Rejestr/main.php on line 22 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /_Rejestr/main.php on line 22 Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /_Rejestr/main.php on line 24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak komunikat wskazuje nie masz praw dostępu do bazy danych ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pokazałeś kawałka kodu odpowiedzialnego za połączenie się do bazy. Masz taki kod ? czy to co pokazujesz to cały kod który uruchamiasz i ma zadziałać ?
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Mam 2 pliki.
Moj poprzedni post tutaj: Temat: PHPMYSQL_logowanie_uzytkownika_problem_z_formularzem zeby tego nie czytac jest tak: mam index gdzie mam laczenie z baza mysql i sprawdzanie loginu i hasla (md5) po poprawnej autoryzacji przekierowuje do main.php no i na wstepie chcialbym wyswietlic wszystko co jest w tabeli.. w bazie nie mam jeszcze praw dostepu czyli np. ze user admin bedzie mogl kasowac itd a zwyklu user tylko dodawac wpisy, ale mysle ze to pozniej jak juz bedzie chociaz listing dzialal index.php
main.php
Nie wiem czemu - mam wylaczone emotikony w linijkach 23 i 5 tam gdzie jest location a nastepnie : dwukropek ucina 1 znak Ten post edytował yeszie 15.09.2008, 21:30:18 |
|
|
![]()
|
|
No to sobie sam odpowiedziałeś.
Łączenie do bazy masz w pliku index.php ... a wypisać użytkowników chcesz w pliku main.php Żeby operować na bazie musisz być połączony z bazą .. Ty jesteś połączony tylko w index.php a nie w main.php. Najlepiej zrobić sobie plik gdzie będzie kod łączenia do bazy i includować go w każdym pliku gdzie chcesz wykonywać operacje na bazie. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
ok jasne myslalem ze jakos ta sesja ma wplyw ze pamieta polaczenie..
zadziałało wszystko gra.. dzieki Ten post edytował yeszie 15.09.2008, 22:40:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:35 |