![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--yeszie-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam problem - nie wiem jak dokładnie powinny być napisane pola do autentykacji użytkownika. user = admin pass = 1234 Hasło jest zaszyfrowane w basie Mysql. Jest tez plik main.php do ktorego powinien przekierowac. Czy moge prosic o pomoc w rozwiazaniu tego...?
Powód edycji: Poprawiłem tyuł oraz dodałem bbcode. /webdice
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednego nie rozumiem
session_start(); session_destroy(); po co tworzysz sesje a po chwili ja niszczysz?? nastepna rzecz jest cos takiego na forum jak [php][/php] a ostatnia rzecz jaki masz bład? co sie dzieje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko skopiowane stad
http://www.egrafik.pl/phpmysql-prosty-syst...owania,880.html nie wiem mysle ze nawet jak usune te sesje nic to nie zmieni nastepnym razem poprawie sie i bede uzywac tych znacznikow ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal nie dostałem informacji od ciebie w czym problem jest??
ponieważ skrypt dziaął dobrze tzn sprawdza czy user isteniej czy podane haslo jets dobrze i jesli wszystko ok przenosi do main.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem jest taki ze skrypt nie działa tzn nie przenosi do main.php
mam komunikat Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło w pierwszym polu wpisuje admin, w drugim 1234 baza była robiona tak:
Skrypt bez problemu łączy się z bazą i wybiera właściwą bazę jako aktywną. Na tej stronce gdzie skrypt jest opisany cos wcielo i oryginalnie jest
Ja to troche zmienialem i w efekcie mam ten fragment tak
Niestety nie działa. Moze cos jest nie tak z tym name="uzytkownik" id="uzytkownik" oraz name="haslo"?.. |
|
|
![]()
|
|
zauwaz w bazie masz Hasło
a w php select masz haslo:) jedynie w tym widzę bład |
|
|
![]()
|
|
zmienilem w bazie danych kolumne haslo i w skypcie wszystkie "hasla" sa z malej i ciagle nie autoryzuje.. szczerze mowiac myslalem ze wielkosc znakow nie ma wplywu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Literówka w header ('Locatio' zamiast 'Location') 2. mysql_num_rows zwraca liczbę pobranych rekordów, zatem logiczniej byłoby:
ADDED: Twój kod działa poprawnie, zauważyłem natomiast, że zmieniłeś nazwę tabeli z userami z 'logowanie' na 'users' w skrypcie. Czy faktycznie tak nazywa się Twoja tabela w bazie? Ten post edytował drPayton 15.09.2008, 10:47:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy raz nie jest users(skrypt) a raz Users(w BD)?
Ten post edytował kazag 15.09.2008, 10:56:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kwestia location faktycznie bylo cos nie tak - obecnie juz mam dobrze.
dzieki - tak poprawilem odnosnie users i Users tak było - poprawilem wszystko leci z malej.. Zmienilem nazwe czyli z pierwotnego logowanie na users a kolumna jest ta sama czyli uzytkownik po tych poprawkach mam taki komunikat Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ']' in /sciezka/main.php on line 17 a wiec jest duzo lepiej bo juz przechodzi autoryzacje.. w main wywala na tej linijce a całość main wyglata tak
|
|
|
![]()
|
|
Kod $_SESSION['uzytkownik'"index.php"] zamien na Kod $_SESSION['uzytkownik']
|
|
|
![]()
|
|
super! dzieki, teraz działa idelanie
mam jeszcze odnosnie kwestii logowania 2 watpliwosci mam w main.php Wyloguj ktore nic nie robi czy musze to podwiązać np w ten sposob ze podłącze go do funkcji zakonczenia sesji session_destroy();? czli np <a href="<? session_destroy(); ?>"Wyloguj</a>? potrzebuje tez kodowac hasla do md5 wiec jakbym zrobil formularz do dodawania usera to musze uzyc funkcji $md5_haslo? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wylogowanie przykład:
gdzieś w html: a w php:
To oczywiście najprostszy przykład. 2. md5: w php odbierasz formularz:
i to wszystko ![]() |
|
|
![]()
|
|
Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi i tak szybką i trafną pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 20:58 |