Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> problem z Accessem 2019
jalw
post 17.03.2020, 12:10:47
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Dzień Dobry
Stworzyłem bazę danych w Accesie 2007. Działa bez zarzutu w Accesie 2010. Niedawno zakupiliśmy nowy laptop, na którym zainstalowany jest Access 2019 i tam ta baza nie działa już tak samo. nie wiem na czym polega problem, czy ktoś z mógłby mi podpowiedzieć co zrobić aby dana baza działa tak samo jak w wersjach niższych Accessa. Problem, m.in. polega na tym że działają wszystkie makra , formularze nie zaczytują się prawidłowo .
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 17.03.2020, 12:23:30
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 937
Pomógł: 1390
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Spróbuj zapisać bazę w A2010 do formatu accdb a potem spróbować odpalić w 2019. Potem zerknąć błędy
Go to the top of the page
+Quote Post
jalw
post 18.03.2020, 10:11:47
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Nadal po zapisaniu do formatu accdb występują te same błędy. Przy formularzach pojawia się głównie błąd:
Cytat
Wystąpił problem podczas komunikacji między programem Microsoft Access a serwerem OLE lub Kontrolką ActiveX
.
Go to the top of the page
+Quote Post
mmmmmmm
post 18.03.2020, 14:37:43
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 418
Pomógł: 309
Dołączył: 18.04.2012

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Stawiam na jakąś nietypową kontrolkę ActiveX, której nie ma na komputerze docelowym. Sprawdż w referencjach, gdzie masz "missing"
Go to the top of the page
+Quote Post
jalw
post 19.03.2020, 14:55:11
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
Sprawdzałem referencje i jakość nie widzę różnic. Dla przykładu umieszczę linka do przykładowej bazy danych. Może ktoś z Was, mający Accessa 2019, sprawdzi czy u niego chodzi ta baza.
Odwiedź moją stronę
Go to the top of the page
+Quote Post
Pyton_000
post 19.03.2020, 18:45:54
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 7 937
Pomógł: 1390
Dołączył: 26.10.2005

Ostrzeżenie: (0%)
-----


U mnie działa smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
jalw
post 1.04.2020, 13:41:56
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 4
Pomógł: 0
Dołączył: 17.03.2020

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Witam
U mnie nadal nie działa. Zamieszczę kilka zdjęć z błędami występującymi po załadowaniu bazy w ACCESS 2019. Może to pomoże rozwiązać problem:
fot1
fot2
fot3


Witam
Dzisiaj zainstalowałem na nowym laptopie Accessa 2010. Jak pisałem wcześniej baza w Accesie 2010 na innych komputerach się otwiera się bez problemów. Na tym laptopie jednak w Accesie 2010 nadal występują te same błędy co przy Accessie 2019.

Witam
Problem rozwiązany. Zainstalowałem ponownie Windowsa.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.06.2020 - 06:22