Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z Accessem 2019
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Access
jalw
Dzień Dobry
Stworzyłem bazę danych w Accesie 2007. Działa bez zarzutu w Accesie 2010. Niedawno zakupiliśmy nowy laptop, na którym zainstalowany jest Access 2019 i tam ta baza nie działa już tak samo. nie wiem na czym polega problem, czy ktoś z mógłby mi podpowiedzieć co zrobić aby dana baza działa tak samo jak w wersjach niższych Accessa. Problem, m.in. polega na tym że działają wszystkie makra , formularze nie zaczytują się prawidłowo .
Pyton_000
Spróbuj zapisać bazę w A2010 do formatu accdb a potem spróbować odpalić w 2019. Potem zerknąć błędy
jalw
Nadal po zapisaniu do formatu accdb występują te same błędy. Przy formularzach pojawia się głównie błąd:
Cytat
Wystąpił problem podczas komunikacji między programem Microsoft Access a serwerem OLE lub Kontrolką ActiveX
.
mmmmmmm
Stawiam na jakąś nietypową kontrolkę ActiveX, której nie ma na komputerze docelowym. Sprawdż w referencjach, gdzie masz "missing"
jalw
Witam
Sprawdzałem referencje i jakość nie widzę różnic. Dla przykładu umieszczę linka do przykładowej bazy danych. Może ktoś z Was, mający Accessa 2019, sprawdzi czy u niego chodzi ta baza.
Odwiedź moją stronę
Pyton_000
U mnie działa smile.gif
jalw
Witam
U mnie nadal nie działa. Zamieszczę kilka zdjęć z błędami występującymi po załadowaniu bazy w ACCESS 2019. Może to pomoże rozwiązać problem:
fot1
fot2
fot3

Witam
Dzisiaj zainstalowałem na nowym laptopie Accessa 2010. Jak pisałem wcześniej baza w Accesie 2010 na innych komputerach się otwiera się bez problemów. Na tym laptopie jednak w Accesie 2010 nadal występują te same błędy co przy Accessie 2019.

Witam
Problem rozwiązany. Zainstalowałem ponownie Windowsa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.