Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [skrypt] PHP Hypercacher GZIP, Przyśpiesz stronę i oszczędzaj na transferze - za darmo ;)
SoofMan
post 3.10.2007, 18:23:00
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam ponownie winksmiley.jpg

Mam do zaprezentowania wersję GZIP mojej przyśpieszarki stron WWW - tą samą która była wcześniej dostępna tylko za opłatą. (Poprzednia wersja - bez kompresji GZIP była już prezentowana na forum)

Przemyślałem logikę Waszych argumentów i stwierdziłem że od początku miałem nieprawidłowe podejście do rozpowszechniania oprogramowania opartego o licencję GPL.

Przy rozpowszechnianiu tego typu produktu w modelu GPLowym nie zarabia się na dawaniu połowy funkcjonalności za darmo a reszty za kasę, a za dawaniu CAŁOŚCI za darmo i "dodatków" za drobne sumy pieniędzy (drobne - jako że sam produkt też jest niewielki i powinien być skierowany do szerokiego grona młodych i starszych webmasterów).

Kompletnie zrewidowałem założenia na których rozpowszechniam swoje GPLowe produkty, więc od tej pory wszystkie wersje Hypercachera będą za darmo.

Wynalazłem już inny, znacznie lepszy pomysł na zarabianie pieniędzy na tym sofcie, przekonacie się sami... niedługo. W każdym razie wszystkie skrypty Hypercacher są darmowe i pozostaną takie na zawsze.

Zasysalnia jest tam gdzie zawsze - czyli www.hypercacher.com

Zapraszam do oceniania i pozdrawiam winksmiley.jpg

-----------------
BTW.
Pracuję też nad nową wersją Hypercachera, która połaczy funkcjonalności wszystkich czterech wersji - Standard, GZIP, Refresher Standard i Refresher GZIP.

Dlaczego tak wolno ? Bo z tym Hypercacherem jest STRASZNIE dużo zabawy, bo nie wystarczy tylko tworzyć sam kod Hypercachera - trzeba też rozgryzać sposób działania kolejnych CMSów i dochodzić jak zrobić żeby z nim działały oraz produkować dokumentację, która umożliwi niedoświadczonym jego instalację - chyba to jest najbardziej pracochłonną rzeczą przy Hypercacherze.

-----------------
PS.
Z góry uprzedzając marudzących: Wersja 1.033c to to samo co wersja 1.033 (a nie jakieś obcięte wybrakowane łajno biggrin.gif ) tyle że ze znacznie zwiększoną liczbą komentarzy. Wcześniej wersje GZIP były prawie w ogóle bez komentarzy, więc musiałem je dodać żeby nie było znowu marudzenia na forum, że to nie jest open source bo nie ma komentarzy.

Ten post edytował SoofMan 6.10.2007, 17:12:53

--------------------

Szybki, łatwy, prosty i przyjemny dopalacz do stronek w PHP:
http://www.hypercacher.com
Enjoy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:29