Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne] transfer domeny, o co tu chodzi
followc

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam problem ponieważ znajomy kupił domenę na nazwa.pl i chciał, żebym umieścił ją na swoim serwerze na home.pl. Wszystko git, zostawił mi dane do logowania, wpisałem DNSy home, ale wyskakiwał błąd. Napisałem do supportu home, żeby zrobili konfigurację wstępną. Zrobili ją, pojawiła się pozycja na moim koncie z daną domeną, ale przekierowywanie wciąż nie działało.
Dziś dostałem dwie odpowiedzi:
od home: "Witam,

Domena *** nie jest aktualnie oddelegowana na serwery DNS home.pl. Kieruje na serwery DNS:

Name Server: NS1-SUSPENDED.NETART-REGISTRAR.COM
Name Server: NS2-SUSPENDED.NETART-REGISTRAR.COM

Adres serwerów DNS wskazuje natomiast, iż mogło dojść do zablokowania domeny np. na wskutek braku potwierdzenia danych przy pomocy wiadomości e-mail przesłanej przez rejestr. Sugeruję w tej sytuacji upewnić się, iż domena nie została zablokowana kontaktując się z jej aktualnym operatorem."

i od nazwa:
"Informujemy, iż z powodu braku pozytywnej weryfikacji adresów e-mail poniższych abonentów, wszystkie domeny globalne przez nich zarejestrowane zostały zawieszone:

W celu potwierdzenia poprawności adresów e-mail i odwieszenia domen globalnych, prosimy o kliknięcie w link weryfikacyjny, który został przesłany na adresy e-mail ww. abonentów.

"

Co ja mam z tym zrobić? Zaczynam się bać, że spieprze to kompletnie...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:47