Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] transfer domeny, o co tu chodzi
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam, mam problem ponieważ znajomy kupił domenę na nazwa.pl i chciał, żebym umieścił ją na swoim serwerze na home.pl. Wszystko git, zostawił mi dane do logowania, wpisałem DNSy home, ale wyskakiwał błąd. Napisałem do supportu home, żeby zrobili konfigurację wstępną. Zrobili ją, pojawiła się pozycja na moim koncie z daną domeną, ale przekierowywanie wciąż nie działało.
Dziś dostałem dwie odpowiedzi:
od home: "Witam,

Domena *** nie jest aktualnie oddelegowana na serwery DNS home.pl. Kieruje na serwery DNS:

Name Server: NS1-SUSPENDED.NETART-REGISTRAR.COM
Name Server: NS2-SUSPENDED.NETART-REGISTRAR.COM

Adres serwerów DNS wskazuje natomiast, iż mogło dojść do zablokowania domeny np. na wskutek braku potwierdzenia danych przy pomocy wiadomości e-mail przesłanej przez rejestr. Sugeruję w tej sytuacji upewnić się, iż domena nie została zablokowana kontaktując się z jej aktualnym operatorem."

i od nazwa:
"Informujemy, iż z powodu braku pozytywnej weryfikacji adresów e-mail poniższych abonentów, wszystkie domeny globalne przez nich zarejestrowane zostały zawieszone:

W celu potwierdzenia poprawności adresów e-mail i odwieszenia domen globalnych, prosimy o kliknięcie w link weryfikacyjny, który został przesłany na adresy e-mail ww. abonentów.

"

Co ja mam z tym zrobić? Zaczynam się bać, że spieprze to kompletnie...
Kloc
o jaa, co zes ty narobil, hrrryyy biggrin.gif usiadz sobie spokojnie i przelknij ta zimna sline, nie boj sie biggrin.gif

przywroc to do stanu poprzedniego i zrob to jeszcze raz na spokojnie haha.gif

ale ten swiat dzisiaj jest nie spokojny. Taki jeden z drugim nie potrafi napisac prostego warunku
  1. if (iamstupid() === true)
  2. print_r ('no niestety bywa...');
  3. else
  4. print_r ('nie mozliwe')

a później wychodzą na ulice i morduja ludzi albo rozbijaja samoloty o Alpy... ehhe ten swiat. Apokalipsa juz blisko,
ja to czuje w klocku.
followc
Jakie to szczęście, że trafiłem na tak wyrozumiałego forumowicza!
Robiłem na spokojnie od początku i nie poszło...
Mam kazać klikać w te linki?
com
No skoro tak napisali to tak zrób smile.gif
b4rt3kk
Problem nie ma żadnego związku z tematyką forum, a raczej z czytaniem ze zrozumieniem.

Kliknij w linki, które Ci podesłali, żeby potwierdzić adres e-mail... I to wszystko.
followc
No właśnie problem polega na tym, że żadnego maila nie było, a support nazwy nie odpowiada... jestem skonfundowany
sadistic_son
Za takie posty jak kolegi o bogatym bukiecie zapachowym tj. Kloca powinno się dawać ostrzeżenia.

@followc miałem kiedyś podobny problem przy transferze domeny - kliknąć potwierdzenie w jakimś magicznym emailu widmo, który całymi tygodniami do mnie nie docierał.

Posprawdzaj dobrze w konfiguracji domeny czy masz wszędzie podany Twój email, może być np. rozróżnienie na email admina i email klienta. Możliwe, że ten email w ogóle nie trafia do Ciebie. Sprawdź reguły spam w Twojej skrzynce. Nic się nie bój, nic nie spieprzysz bezczynnością. Jeśli email z linkiem weryfikacyjnym wciąż do Ciebie nie trafia to zgłoś to do supportu hostingu i/lub supportu Twojego konta pocztowego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.