Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][CSS] include, require - niechciana zmiana formatowania strony
nimda
post 2.11.2010, 09:42:01
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mój pierwszy post, więc na początku chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić : ) w php coś juz tam kiedyś pisałem i nie miałem nigdy większych problemów, aż do dzisiaj.. wziąłem się za "większy" projekt i juz od samego początku pojawiają się schody, sprawa wygląda tak: stworzyłem sobie w html-u stronke która miała mi służyć jako szablon do dalszego projektu, starałem się jak mogłem, zeby strona wyglądała w każdej przeglądarce identycznie i powiedzmy ze uzyskałem zadowalający efekt. Problem pojawia się niestety, gdy ten kod chce sobie wrzucić w np. include'a albo require'a.. formatowanie wówczas zmienia się diametralnie i uprzedzam juz pytania, css formatuje zaincludowane znaczniki, ale jakby nie do konca... troche mnie to zdziwiło, ale pomyslałem ze jakos to "obejde" i w sumie mi sie udało, zaincludowałem 1 plik z funkcjami tworzącymi mi strukture dokumentu html i wszystko ok, zadowolony wziałem sie dalej do pracy, napisałem kolejny plik z funkcją łączenia się z bazą danych (nie zawierał on żadnego elementu który mógłby wpływać na formatowanie strony) i znowu po zaincludowaniu zmienia się formatowanie.. po kilkudziesięciu próbach wysnułem generalny wniosek, jeżeli includuje wiecej niż 1 plik z funkcjami (niezależnie od tego co zawierają te funkcje), zmienia mi sie formatownie strony.. WHY? bardzo proszę o jakies sugestie, bo czas goni a ja stoje w miejscu.. dziękuje i pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.06.2025 - 12:58