![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam dostałem pracę na stacji paliw. Zarobki 1150 zł na rękę. Zakres obowiązków:
- Towarowanie i dostawa (jeśli dane produkty zostaną wyprzedane) wszystkich asortymentów(pozycji produktów) na stację paliw . Wprowadzenie ich na stan magazynowy stacji paliw(obsługa programu magazynowego) według ustalonej dokumentacji . - Kompleksowa obsługa klienta (obsługa programu stacji paliw), wydawanie faktur, faktur zbiorczych i ich ewentualnych korekt, obsługa terminala (raporty fiskalne i inne). - Przyjmowanie dostaw paliw (Paliwa ciekłe i LPG- od A do Z), czyli pilnowanie zgodności dostarczonej ilości paliw z dostarczoną dokumentacją przy z zżucie. -Obsługa dystrybutora gazu (tankowanie klientowi). -Dokonywanie ewentualnych zmian cenowych(programowo) na dystrybutory i pylony, na życzenie podwładnych, sporządzanie dziennych raportów ze sprzedaży. - Pilnowanie stanów magazynowych, dbanie o higienę w budynku stacji, jak i w jego otoczeniu. Wszystkie obowiązki rozdzielone na dwie osoby pracujące na zmianie.Inaczej mówiąc, podczas zmiany kompleksowa obsługa stacji rozdzielona na dwie osoby. I teraz najważniejsze , prawdopodobnie(takie mnie dobiegły słuchy), brak ubezpieczenia od kradzieży. Wymyślono więc odpowiedzialność finansową 1/6 wysokości poniesionych strat. 1/6 na osobę, gdyż 6 osób pracuje. Wszystkie straty mieliby pokrywać pracownicy i to mnie najbardziej martwi. Co o tym sądzicie, co byście zrobili.Płaca nie najwyższych lotów zakres obowiązków ogromna, a odpowiedzialność materialna miałaby być jeszcze większa. W takim wypadku jaką cenę negocjacyjną byście zaproponowali za wykonywaną pracę z taką odpowiedzialnością. Myślę, że w tym przypadku współpraca z tą firmą będzie bardzo krótka, ale chciałbym jeszcze poznać Wasze opinie. Ten post edytował Niktoś 22.08.2012, 14:07:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To będzie to:
Cytat odpowiedzialność za mienie powierzone z obowiązkiem zwrotu lub wyliczenia; stanowi ona surowszy rodzaj odpowiedzialności, spoczywającej na pracowniku, który będąc zobowiązanym do pieczy nad mieniem powierzonym, nie zwrócił go lub nie rozliczył się z niego przed pracodawcą. Dla powstania tej odpowiedzialności konieczne jest spełnienie dodatkowej przesłanki, którą jest prawidłowe powierzenie mienia. Odpowiedzialność tę można podzielić na indywidualną odpowiedzialność za mienie powierzone oraz współodpowiedzialność za mienie powierzone, gdy pieczę nad nim sprawuje wspólnie kilku pracowników; Rodzaj odpowiedzialności odpowiedzialność za mienie powierzone W jakich granicach odpowiada pracownik za rzeczywiste straty i utracone korzyści(pełna odpowiedzialność) Jakiego odszkodowania maksymalnie może żądać pracodawca nieokreślone, w zależności od rozmiarów szkody Na kim spoczywa ciężar dowodu na pracowniku ze strony: http://www.gazetaprawna.pl/encyklopedia/pr...racownicza.html Ten post edytował Niktoś 22.08.2012, 15:03:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:57 |