![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItajcie
Mam coś coś na kształt serwera (WinXP + mysql) pracującego w charakterze kopii oraz jakiegoś drobnego serwisu www. Powiedzcie mi proszę jaki może być powód ignorowania wpisu table_cache w my.ini powyżej 1011 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Gdy wpiszę table_cache=500 polecenie show variables pokazuje 500 Gdy wpiszę table_cache=1500 polecenie show variables pokazuje 1011 Co ciekawe na kompie z Win 7 ta kwestia nie występuje Maciarewicz powiedziałby, że to przez Rosjan i Niemców, ale mysql to raczej wynalaek skandynawski (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) Piotrek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli masz 32 bitowy system, to max ramu jaki masz dostepny to ok 3G
zasoby, jakie bezpiecznie mozesz zaerzerwowac dla mysql'a to ok 50% dostepnego ramu to tak gwoli wyjasnienia, podkrecajac to - mozesz spowodowac niestabilna pace maszyny. pewnie da sie to podkrecic - ale to juz inna bajka. pytniem na ktore nie udzieliles odpowiedzi, jest czy wiesz co daje ta zmienna..? popraw mnie kto, jesli sie myle, ale to jest limit, ile tabel mysql ma trzymac w pamieci (cache). o ile pamietam, wraz z max_connections okreslia limit polaczen i odwolan do mysqla (tutaj jest takze istotne dla wielowatkowosci) i teraz, pytanie, jesli to nie jest serwer, ale kopia (nie za bardzo lapie o co w tym chodzi, ale co tam) to po co ci trzymac wiecej niz te 1011 ? ja na develu - mam ustawione na 256 - i w zupelnosci wystarcza. wole ta pamiec przeznaczyc na inne parametry, ktore chyba maja wiekszy wplyw na wydajnosc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) j. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:47 |