![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Oddaje do oceny Stronę główną mojego portfolio. Link: Portfolio webdesigner Kilka słów: 1. Górna belka - zsuwana na dół - taki maly menadzer jak na Androidzie/Iphone 2. 'Szare Kółeczka' na górze strony - nawigaja typu 'rownoległe pulpity' 3. SMS - to link do artykulu 4. Ikonki będą podswietlane na hover, aby pokazać, że są odnośnikami. Rozważam też opcje przyciemnienie + wjazd tekstu s krotki opisem sekcji Ikonki po kolei
Całość chciałbym zrobić bez przeładowywania. Zamierzam zrobić to w JS i (może) AJAX. Nie mam jeszcze zaprojektowanej galerii, widoku artykułu, klawiatury, forms etc. Chcę posluchac opinii innych co myślą o takim pomyśle. PS. Przepraszam za błędy, nie mieszkam w Polsce |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł fajny, nawet bardzo (od strony estetycznej i w ogóle), ale... na pierwszy rzut oka o co chodzi? Grafik, webmaster, blog o androidzie? Powinno być to w miarę czytelne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) ale... na pierwszy rzut oka o co chodzi? Grafik, webmaster, blog o androidzie? Powinno być to w miarę czytelne. 1. Title bedzie wskazywał na portfolio grafika 2. Zakładałem, że oko przyiągnie informacja o SMS - po kliknieciu ukaże się notka 'o stronie'. 3. Strona będzie przeznaczona dla zleceniodawców/pracodawców - jako probka umiejętności. Nie planuje innego zastosowania. Często w ofertach pracy Please attach the link to your portfolio i to generlanie ma byc odowiedx na takie pytanie Ikony mało o sobie mówią. Np. ten telefon - numer do Ciebie czy co? Ikony w pierwszym rzędzie to proba odtworzenia ikon programów z pakietu Adobe CS. 1. Logo Photoshopa - po kliknieciu grafika rastrowa tworzona w PS 2. Logo Dreamwavera - programu, w którym wiele osób koduje (wspólny dla front-endu i back-endu) co pozwoli na ewnetualan integracje dzialu z portfolio back-end. Telefon - Kontakt - podobnie jak na Androidzie Jak będzie się jeździło na inne ekrany? guziki czy jak? nie widać nic takiego. 1. menu to ikonki na dole 2. kolejne menu to przesuwane pulpity - klikniecie w kulke lub przytrzymanie kursora na tle (zmieni sie w kursor typu move) i ruch lewo/prawo przesunie pulpity rownorzedne (jak w smartphone) 3. Zsuwana belka z gory hotkeys dzieki za wszystkie opinie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:43 |