![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy istnieje jakiś sposób by połączyć się przez netbeans z serwerem ftp i otworzyć plik do edycji? Znalazłem wtyczkę: http://plugins.netbeans.org/PluginPortal/f...?pluginid=13195, i po zainstalowaniu nadal nie wiem jak się połączyć z ftp. Zauważyłem w Narzędzia opcje Servers ale po kliknięciu Add servers wyskakuje taki komunikat: Bardzo proszę o pomoc. Ten post edytował webmaniak 27.01.2011, 15:11:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale właśnie czytam teraz trochę o svn, z wysyłką plików nie mam kłopotu, tylko chodzi mi głównie żeby jak włączę netbeans to żebym widział że ktoś inny dopisał coś do pliku. Bo nawet jeśli przez jakiś czas będę robił lokalnie i wrzucę później na serwer, to druga osoba nie będzie też widziała zmian, bo włączy netbeans, zapomni dać donwload i będzie zmieniała coś co może już jest zmienione (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) -nie dawno sam tak zrobiłem, dlatego szukam sposobu na zapomnienie właśnie o pobraniu aktualnych plików z serwera. Czy zespoły projektowe opierają się właśnie na SVN, czy jest na to inny sposób?
Edit: Czytam o tym SVN i wygląda na to że to jakieś rozwiązanie, jeśli ktoś zna jakąś stronkę z konfiguracją pod netbeansa to bardzo poproszę, ja jeszcze szukam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował webmaniak 16.12.2011, 16:09:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 01:49 |