![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Znalazlam w sieci kilkanascie stron odnosnie instalacji, konfiguracji mysql ale cos nie gra tzn nie moge sie polaczyc z tym.Mam zainstalowane php w wersji 4.1.2 ale doinstalowalam jeszcze MySQL a info o tym jak to zrobic wzielam stad : http://gajdaw.pl/php/instalacja-apache-php...xp/p2.html#P2-1 Wszystko zrobione z instrukcji do momentu zniany w pliku .ini (ja mam php3.ini) extension_dir = c:\php3\extensions ja mam extension_dir = c:\php3\ext ale zmienilam na extension_dir = c:\php3\ext a w tym moim dalam srednik czyli ;extension_dir = c:\php3\extensions Niby w tej instrukcji pisze ze jedna z tych 2 linijek kolejnych istnieje w pliku .ini a u mnie jej nie ma wiec ja dopisalam jak rowniez te druga czyli: extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll no i przechodze do testu gdzie wyswietlaja mi sie tabelki z informacjami oho , sesje, gd no i MySQL gdzie jest ENABLED - czyli chyba ok ale do czasu.... Dalej pisze zeby przekopiowac do htdocs pliki test-mysql.php oraz test-mysqli.php tyle ze tych plikow wogole nie ma w katalogu mysql (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) i nie moge sprawdzic wersji jak pisze rowniez w tym tutorialu. Podczas sprawdzenia / laczenia sie z baza wystepuje blad: Brak połączenia z serwerem MySQL. Błąd: Access denied for user 'AX1BY2CZ3'@'localhost' (using password: YES) oczywiscie to tekst przykladowy ze skryptu: http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=32 co jest nie tak ?:? nikt nie wie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.Copy ur project in safe place
2..Unistall ur all instances of php an mysql 3.install newest php and mysql and copy your project to root folder Ten post edytował Rid 21.09.2011, 23:14:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:03 |