Cytat(Ziem @ 20.09.2011, 19:33:09 )

Sprawdź czy wpisujesz dobrą nazwę użytkownika bazy i hasło.
Nie prościej byłoby instalując np.: WAMPa?
Haslo i login sa OK.Dlaczego mam cos robic innego skoro chce to:)
Kurcze ja juz mam w glowie funkcje itd a nie moge ruszyc z miejsca.WTF?
Dobra.Sciaglam tego WAMP-a i odpalilam ten sam skrypt co wczesniej (przyklad ze strony kess) Wynik:
Błąd: '.mysql_error()); // połączenie nawiązane ;-) echo "Udało się połączyć z serwerem!
"; // nawiązujemy połączenie z bazą danych $db = @mysql_select_db('nazwa_bazy', $connection) // w przypadku niepowodzenia wyświetlamy komunikat or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych
Błąd: '.mysql_error()); // połączenie nawiązane ;-) echo "Udało się połączyć z bazą dancych!"; // zamykamy połączenie mysql_close($connection); ?>

Nic nie namieszane, tylko odpalilam instalke i to tyle.Co znowu jest zle.Nie jestem w ciemie bita seryjnie mnie szlag trafia bo mam robote do zrobienia.Ktos pomoze ale tak zeby pomoc nie pisac 3 po 3
?
Dodalam przed chwila:
Kod
error_reporting(E_ALL, E_USER_NOTICE);
i nic wiecej nie pokazuje.
To co mi wypluwa po zapodaniu strony testmysql.php z WAMP-a
http://dublindiamond.com/unlink/111.pngJuz sobie poradzilam z tym.Trzeba bylo ustawic innego usera i haslo w phpmyadmin.
Zrobilam taki prosty przyklad ale jest klopot z tym bo wyswietla sie blad:
"Fatal error: Call to undefined function mysql_create_db() in C:\wamp\www\testmysql.php on line 6"
<?php
if (!$link) {
}
$q = 'CREATE TABLE imiona (id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, imie char(30), lata char(2), miasto char(25), PRIMARY KEY(id))';
$q = "INSERT INTO `imiona` (`id`, `imie`, `lata`, `miasto`) VALUES ('', 'Tomasz', '23', 'Dublin')";
$q = "SELECT `id`,`imie`,`lata`,`miasto` FROM `imiona`";
{
echo "<tr><td>". $wiersz[0] ."</td><td>". $wiersz[1] ."</td><td>". $wiersz[2] ."</td></tr>"; }
?>
No i jest ten blad wlasnie.
Jeszcze jedno pytanie jesli mozna.Jak nalezy okreslac nazwy zmiennych przydzielonych do CREATE TABLE, INSERT INTO i SELECT bo ze zmiennymi jak wiadomo to jest tak jakby na sposob dziedziczenia czyli przykladowo:
$zmienna = "wartosc";
$zmienna2 = $zmienna;
$zmienna 3 = $zmienna2;
// itd
A tutaj jakos dziwnie jest ze zmienna $q jest do 3 roznych funkcji

i niebardzo to rozumiem dlaczego bo jak dla mnie to teraz zmienna $idg w mysql_fetch_row() co zawiera

? bo pobiera wartosc z CREATE TABLE, INSERT INTO i SELECT

.
Jeszcze jedno jak mozna: czy to
Stosuje sie zawsze po zapytaniu ?
Jak ktos moze mnie oswiecic to poprosze

ale najwazniejsze dlaczego jest ten blad ? To juz tej funkcji nie ma w php

edit kolejny:
zamienilam te funkcje na inna:
i teraz owszem nie ma juz tego bledu ale jest inny

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\testmysql.php on line 23
o co chodzi

?
Nikt nie odpowie ?
Steru jestes tutaj ? Ygreg.com nie dziala juz niestety