![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat wymagań jakie stawiają pracodawcy przed kandydatami, większość z nas pracuje w firmach programistycznych lub takich w których się programuje i moja pytanie brzmi czego od was wymagano/ wymaga się do tej pory, czy musicie się douczać nowych języków lub czy musieliście się nauczyć jakichś rzeczy do napisania drobnych aplikacji.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No widzisz a ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat - dla mnie osoba zatrudniona na stanowisku programista PHP powinna umieć coś więcej niż
Dlaczego? ponieważ nie skupiamy się tylko na PHP - coraz bardziej idziemy w stronę node.js a co za tym idzie byśmy musieli zwalniać ludzi, którzy mają klapki na oczach i w innym języku niż PHP pisać nie potrafią... w końcu przeżyją najlepiej przystosowani a nie najlepiej wyspecjalizowani.. (obejrzyj sobie film dlaczego neandertalczycy wymarli a homo sapiens przeżyło ostatnie zlodowacenie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) ale to tylko moje zdanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: @mike: eh ah prawie zabolało.. może parę miesięcy temu przyznał bym Ci rację ale na chwilę obecną dla mnie poszukiwany na stanowisko programista PHP powinien umieć "pociąć layout i napisać poprawne style css". Ten post edytował CuteOne 1.09.2011, 15:05:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 16 Dołączył: 2.12.2009 Skąd: Płock/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w końcu przeżyją najlepiej przystosowani a nie najlepiej wyspecjalizowani.. (obejrzyj sobie film dlaczego neandertalczycy wymarli a homo sapiens przeżyło ostatnie zlodowacenie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Jak dla mnie to dorabianie ideologii do tego, że nie jest to duża firma i nie stać jej na wyodrębnienie specjalistycznych stanowisk obsadzonych przez specjalistów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:47 |