![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat wymagań jakie stawiają pracodawcy przed kandydatami, większość z nas pracuje w firmach programistycznych lub takich w których się programuje i moja pytanie brzmi czego od was wymagano/ wymaga się do tej pory, czy musicie się douczać nowych języków lub czy musieliście się nauczyć jakichś rzeczy do napisania drobnych aplikacji.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idealna oferta dla mnie taka, która zawiera:
* zakres pracy - czyli jak programuje, to nie administruje np serwera * technologie, frameworki, narzędzia jak stosuje firma * stawka cenowa - mogą być nawet widełki W ofertach pracy denerwuje mnie: * jak mam robić wszystko, chociaż ubiegam się o stanowisko np programisty - to co napisał @melkorm - jak programuje, to nie photoshopuje. W skrajnych przypadkach mogę coś poprawić, ale nie będę tworzył layoutu. * atrakcyjne wynagrodzenie, które jest poniżej krytyki * firma, która wypisuje 30 technologii a gó**o płaci za tą wiedzę (czyli jak wyżej) ======================== Co do nadgodzin, uważam, że powinny być opłacone przynajmniej w normalnej stawce godzinowej, jeśli ktoś pracuje na godziny. A jeśli ma stałą pensję, to odpowiednio przeliczyć na godzinę i ustalić jakąś kwotę. Ze free to mogę najwyżej w domu się rozwijać robiąc jakieś swoje projekty edukacyjne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:16 |