![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
mialem isc na dzienne na poli, ale mi sie wsztystko schrzaniło, wczoraj dostałem z polaka 5/20 i nie zaliczyłem, szok. Teraz nie wiem, czy szykować się na sierpień, czy olewać i poświęcić się samemu kodzeniu, bez żadnych studiów itp. Jeszcze mam teraz infe i anglika, i też nie wiem czy zdawać. W ogole nie chce mi się już na matury chodzić po tym co wczoraj komisja odwaliła, myslalem o odwołaniu ale tez pewnie nic nie da, co wy na to? W sumie matura, studia i tak to tylko papierek, liczy sie skill. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Oblanie matury nie powinieneś traktować jako życiowej porażki - egzamin jak każdy inny. Dziwi mnie jednak, jak nie zaliczyłeś czegoś co przygotowywałeś parę miesięcy, no ale to już inna historia jak mniemam. Tak czy inaczej, mimo wszystko lepiej "opłaca Ci się" kontynuować. Z perspektywy czasu możesz żałować decyzji o tym, żeby olać studia (maturę) i zostać ninja. Umiejętności swoją drogą, ale tutaj nie mówimy o braku studiów tylko matury, jak słusznie zauważył melkorm.
Ponowne podejście w przyszłym roku to fajna perspektywa - jeżeli nie wiesz co chcesz w życiu robić i chcesz rok poświęcić na sensowne powiększanie doświadczenia i zastawienia się nad kierunkiem studiów itd. Jednak weź pod uwagę fakt, że im dalej w czasie od zajęć w LO, tym więcej masz do powtórzenia na drugie podejście. Teraz jesteś bardziej "na świeżo". Jeżeli czujesz, że dobrze przygotowałeś i przedstawiłeś swój temat na egzamin ustny - odwołaj się (jeżeli jest taka możliwość). Tak na dobrą sprawę niczego nie tracisz, możesz tylko zyskać. Nie rozumiem, dlaczego miałbyś sobie odpuścić? No chyba, że nie masz przekonania co do tego, iż zostałeś potraktowany niesprawiedliwie. Może jest ktoś z kim możesz to skonsultować? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 15:08 |