![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
mialem isc na dzienne na poli, ale mi sie wsztystko schrzaniło, wczoraj dostałem z polaka 5/20 i nie zaliczyłem, szok. Teraz nie wiem, czy szykować się na sierpień, czy olewać i poświęcić się samemu kodzeniu, bez żadnych studiów itp. Jeszcze mam teraz infe i anglika, i też nie wiem czy zdawać. W ogole nie chce mi się już na matury chodzić po tym co wczoraj komisja odwaliła, myslalem o odwołaniu ale tez pewnie nic nie da, co wy na to? W sumie matura, studia i tak to tylko papierek, liczy sie skill. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aleo - papierek papierkiem... Jedni na to patrzą, inni nie.
Nie olewaj - odstresuj się jakąś zaje*** nutą, pograj, porób coś zwalczającego stres (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Nie ucz się za dużo - już za późno. Poprawka? Poprawiaj! Staraj się jak możesz, żeby na studia pójść. Ja nie poszedłem i strasznie żałuję - mimo, że pracuję jako "koder". Jednak bez papierka jest ciężko (a przynajmniej w uk - fuksem mi ktoś zaufał i teraz jest ok, jakieś kodfolio mógłbym już skleić... ale bez papierka, certyfikatów czterech - mało który pracodawca na mnie "patrzy" - mówię o uk, tu skill to jedno, a papier to primo). Na studiach chodzi i tak o samokształcenie - a bez nich to co zrobisz? Pójdziesz pracować do hipermarketu, a w wolnych chwilach będziesz kodował? Zapomnij... Pracowałem po 12h na nocki (uk) i nie miałem siły nic pisać! Jak wspomniałem fuksem ktoś mi zaufał... I to też na początku za "kieszonkowe"! Dam Ci przepis na naukę: wanna, fajna muzyczka i książka - nie kucie na blachę, a zwykłe czytanie ze zrozumieniem - samo wejdzie. I co za dużo to nie zdrowo, jednak trzeba systematycznie, co dzień 2 godzinki. Rano szybkie powtórki i tyle, żadne klepanie na blachę. Nie poszedłem na studia, żałuję - a maturę zdałem świetnie + czerwony pasek. Co do informatyki - nie wiem jak w tym roku, ale jak ja pisałem (rocznik króliczy hehe - pierwszy z nową maturą), to to informatyką nazwać nie można było - fizyka przy komputerze... Żeby to chociaż matma była :/ Nie poddawaj się (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował ixpack 11.05.2011, 16:22:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:46 |