![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej! Jestem przedstawicielem tej części społeczeństwa, która w młodości zmarnowała sobie życie, idąc na studia humanistyczne. Skończyłem je już 6 lat temu i g** mi one dały. Dlatego postanowiłem się trochę ogarnąć i zrobić zwrot o 180stopni w swoim życiu. Od października wybieram się na studia informatyczne, zaoczne na jednej z Wroclawskich prywatnych uczelni. Garść informacji:
1) przez ostatni rok powtórzyłem CAŁĄ matematykę w zakresie licealnym, jak do matury rozszerzonej + napisałem sobie matury z w-w przedmiotu; 2) powtórzyłem fizykę, jak wyżej 3) z oboma tymi przedmiotami radzę sobie bardzo dobrze, także o matematykę jestem spokojny Moje pytanie nr 1 brzmi - czy nie umiejąc programować w ŻADNYM języku, mam szanse na tych studiach? Kiedyś sam przerobiłem Symfonię C++ (jeszcze to stare wydanie) ale było to raczej na zasadzie poznawania kodu, bawienia się nie wieczorami w domu, a nie jakieś kucie na pamięć. Co oczywiste, niewiele z tego dzisiaj pamiętam. Moje pytanie nr 2 brzmi - czy na studiach informatycznych uczą programowania od podstaw, czy wychodzą z założenia, że przychodząc tam muszę być mastamadafaka-ciplasplas na poziomie licealnym? Będe Wam bardzo wdzięczny za odpowiedzi. Oczywiście, to jest trochę wróżenie z fusów - jakiś gość pisze coś-tam na sieci i oczekuje, że ktos mu da receptę na życie. Nie. Chodzi mi tylko o to, czy z własnych doświadczeń możecie mi coś powiedzieć, o w-w kwestiach? Strasznie się boję, że cały ten moj plan spali na panewce na pierwszym wykładzie/ćwiczeniach - gdzie się okaże, że pomimo powtórki z matematyki/fizyki polegnę bo nic nie będę rozumiał. Poradźcie coś, proszę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hej! Jestem przedstawicielem tej części społeczeństwa, która w młodości zmarnowała sobie życie, idąc na studia humanistyczne Zdefiniuj co rozumiesz pod studia humanistyczne - mam trochę znajomych po filologii którzy bardzo dobrze sobie radzą w życiu (tłumaczenia, pisanie tekstów) - czasami trochę im zazdroszczę. Sam też nie pracuję w zawodzie wyuczonym ale nie rozpatruje tego w ramach porażki życiowej. Cytat Od października wybieram się na studia informatyczne, zaoczne na jednej z Wroclawskich prywatnych uczelni Nie napisałeś jakiej ale ze szczerze odradzam ( słowo klucz "prywatnej" ). Chyba że jesteś typem słuchowca który musi mieć wszystko powiedziane. Jeśli nie to po prostu przeglądnij sobie jakikolwiek plan zajęć z uczciwej uczelni (np. wazniaka) przeglądnij literaturę, obskocz biblioteki albo zakup. Jeśli jesteś konsekwentny (po poście widzę że jesteś) to sumarycznie da ci to więcej niż opłata za papierek na jakiejś wyższej uczelni. Od siebie mogę polecić:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 09:22 |