![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
korzystając z tego, że to hydepark... (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Staje aktualnie przed trudnym życiowym wyborem jakim jest kupno telefonu, ponieważ moja, chyba już 8 letnia nokia 3510i zaniemogła na dobre. O ile z porównywaniem cen(stwierdzam, że Play by mnie najbardziej satysfakcjonował) itp radze sobie całkiem nieźle to jako człowiek nie przywiązujący większej wagi do gadżetów, opuściłem się trochę w temacie samych telefonów... I tu niespodzianka, jest ich po prostu mnóstwo :S Tak więc mam prośbę do Was - czy moglibyście mi doradzić w tej kwestii? Zależy mi na niezawodności(ażeby nie wysiadła po pierwszym upuszczeniu, co moją 3510 spotykało raczej regularnie), klawiaturze optymalnej do szybkiego pisania smsów/e-maili(układ nie typowo komórkowy, a przypominający PC). Przyda się również fajny ekran do oglądania internetu. Miło by było jak by była możliwość wrzucenia sobie mapy. No i ogólnie jakiś model który Was zadowala. Jestem w tym temacie kompletnie zielony. Na co powinienem zwracać uwagę? Nie chciał bym po prostu trafić na jakieś totalne G zablokowany umową na np. 24 miesiące... Spodobał mi się Samsung Avila z GPS, ale czytałem w komentach, że trzeba sobie osobno tego GPSa jeszcze opłacać czy coś w tym stylu? Traci to sens dla mnie. Może ktoś ostatnio również przez to przechodził i mógłby się podzielić spostrzeżeniami, polecić już konkretny plan abonamentowy+telefon dla studenta, tzn niedrogo (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam, dziękuje za poświęcony czas! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radabus, nie. Tylko tyle, że przyjęło się że jak ktoś broni Apple to musi być fanboyem wielkim i ślepo ufać Jobsowi. Czemu jak ktoś zachwala Sony to nikt się nie przyczepi, a Apple ludzie od razu skaczą do gardeł?
Dla kogoś iPhone jest idealny, dla kogoś to badziew, więc kupi inny telefon. Ja z racji tego, że wole być pod telefonem przez 6 dni, zostawiłem sobie starego łupa a kupiłem iPod Touch, który służy mi za konsolę do gier, przeglądarkę, odtwarzacz wideo i wiele innych. iPhone trzyma około 1 dnia, wiadomo że jak zaczniesz grać w gre jakąś 3d to może i 3h tylko wytrzymać (do tego wifi, 3g, bluetooth itd.). Ale ogólnie jeden cały dzień normalnego używania wytrzyma, wieczorkiem do stacji dokującej i tyle. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radabus, nie. Tylko tyle, że przyjęło się że jak ktoś broni Apple to musi być fanboyem wielkim i ślepo ufać Jobsowi. Czemu jak ktoś zachwala Sony to nikt się nie przyczepi, a Apple ludzie od razu skaczą do gardeł? Zobacz, że iPhone'ów używają głównie nastolatkowie pokroju "tata / mama mi wszystko kupi co chce". I to tylko ze względu na modę. Jakbyś zapytał po co im taki telefon to nagle odpowiedź brzmi: yyyy..... Sam nie lubię wszystkich produktów "i" ze względu na ich stosunek ceny do jakości (przeważnie płaci się 2x więcej za nadgryzione jabłko) oraz tym, że ludzie bez sensu za to przepłacają. Zobacz ile kosztuje iPhone a ile średniej-wysokiej klasy smartfon - cena mniej więcej przez 2. Ten post edytował IceManSpy 8.04.2011, 17:59:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz, że iPhone'ów używają głównie nastolatkowie pokroju "tata / mama mi wszystko kupi co chce". I to tylko ze względu na modę. Jakbyś zapytał po co im taki telefon to nagle odpowiedź brzmi: yyyy..... Chodź sam pałam szczerą i serdeczną niechęcią do produktów Apple, to jednak muszę Cię uświadomić, że tak jest tylko w Polsce dlatego, że w Polsce cena iPhone w stosunku do zarobków ludzi klasyfikuję go jako "towar luksusowy" i czyni tym samym narzędziem do lansu (tak popularnym zajęciem wśród społeczeństw biednych i zakompleksionych.) Jakbyś przejechał się metrem w jakimkolwiek kraju na zachód od Polski to zobaczyłbyś, że nie mniej jak 30-40% ludzi jadących razem z Tobą miałoby ajfony - w każdym wieku (no może wyliczając 65+). A wracając do tematu, to osobiście polecam HTC HD7. Mam go od kilku miesięcy i telefon jest na prawdę dobry i miły dla oka. Najlepsze w nim jest automatyczna synchronizacja z wszelkiego rodzaju chmurami (Google, Facebook, Windows Live, Twitter, itd..). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:38 |