![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio mialem komputer na nogach albo blisko siebie i znajomy dotknal mnie i powiedział ze przez moje ciało płynie prąd. . Gdy komputera nie dotykam wszystko jest ok. Co to może być? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@thek :
Jest w Twoim toku rozumowania jakaś logika. Dla mnie, kompletnego laika w tej dziedzinie, który może jedynie na chłopski rozum zastanawiać się, jak ważnym elementem w kładzeniu instalacji elektrycznej jest obniżenie kosztów jej wykonania, pytanie dlaczego jakieś rozwiązanie jest mało popularne wśród fachowców jest pytaniem trudnym. Prawa logiki nie zawsze i nie wszędzie działają identycznie, tym bardziej jeśli nie zna się materii, której mają dotyczyć i tym ciężej jest ustosunkować się do zawartych tu tez posiadając wiedzę na moim poziomie. Ja nie wiem dlaczego wymienione tu jedno rozwiązanie jest mało popularne i dlaczego, pomimo, że stosuje się je od ponad 40 lat, nie doczekało się rzeszy fanów. Nie znam stanu wiedzy, nie znam literatury, ani samego rzemiosła, ale muszę przyznać, że przyjmuję Twoją argumentację, jako wysoce prawdopodobną. To tak trochę analogicznie do praw wolnego rynku i podstaw ekonomii: jeśli produkt jest dobry, to jest na niego popyt, jeśli nie (z różnych powodów) to finalnie znika z rynku (wybaczcie uproszczenie). Idąc tym tokiem rozumowania - przyjmuję do wiadomości Twój wywód i ma on dla mnie sens. Uprzedzeń do nikogo nie mam i nie czuję się władny rozstrzygać, kto z Was ma rację w tej, jak to nazwałeś, przepychance. A może oboje macie trochę racji, a może żadne z Was? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 15:58 |