![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio mialem komputer na nogach albo blisko siebie i znajomy dotknal mnie i powiedział ze przez moje ciało płynie prąd. . Gdy komputera nie dotykam wszystko jest ok. Co to może być? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam też taką lampkę w domu na stojaku 150cm zrobionym chyba z czegoś metalowego. Jak po tym stojaku przesunie się rękę to jest taki sam efekt. W zasadzie nie kopie prąd tylko, tak jakby była naładowana czymś? Nie potrafię tego opisać językiem technicznym. Podobnie jest jak ja mam laptop na kolanach i ktoś mnie dotknie palcem to nie czuje tego zjawiska, ale jak przesunie palec (dotykając cały czas mnie) tylko o 1cm to czuje taki sam efekt jak przy lampce.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam też taką lampkę w domu na stojaku 150cm zrobionym chyba z czegoś metalowego. Jak po tym stojaku przesunie się rękę to jest taki sam efekt. W zasadzie nie kopie prąd tylko, tak jakby była naładowana czymś? Nie potrafię tego opisać językiem technicznym. Znaczy czujesz mrowienie jak dotykasz? No człowieku to nie dotykaj, bo to raczej jest jakieś przebicie. Sądzę, że masz spory problem z instalacją elektryczną w mieszkaniu. Naprawdę posprawdzaj te uziemienia. Masz raczej nowoczesną instalację, czy taką starego typu? Masz uziemione gniazdka? Jak jest zrealizowane uziemienie? Osobny przewód, czy mostek w gniazdku? Dziwię się, że niektórzy traktują ten temat serio, ja nieźle się uśmiałem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Może kolega chciał Ci dać do zrozumienia, że coś do Ciebie czuje - ja nie mogę, jaki temat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Tak się składa, że przebicie elektryczne na urządzeniach domowych to bardzo poważny temat. Życzę Ci, żebyś nigdy na sobie nie doświadczył jak bardzo poważny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:01 |