![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Ostatnio mialem komputer na nogach albo blisko siebie i znajomy dotknal mnie i powiedział ze przez moje ciało płynie prąd. . Gdy komputera nie dotykam wszystko jest ok. Co to może być? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 2 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli poczuł wyładowanie elektrostatyczne, to sam mógł być naładowany. Ot, założył polar, otarł się tu i tam i już nosił na sobie ładunek, który uziemił się przez autora tematu i jego kompa. Mi samemu często się zdarza uziemić ładunek przez laptopa, aż zastanawiam się, kiedy przestanie w końcu wytrzymywać te wyładowania (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ładunek elektrostatyczny jest zgromadzony i może ewentualnie się uziemić/wyładować jednorazowo, jednak "płynąć" (w rozumieniu "płynie prąd") nie będzie nigdy oprócz tej jednej chwili wyładowania. Autor tematu niestety za mało informacji podał (a te, które podał, są sformułowane trochę w stylu "Faktu"), żeby można jego pytanie traktować na poważnie. frakspion: Prąd płynie przez Twoje ciało? Skąd taki wniosek - oczy Ci się świecą? Koledze, który Cię dotyka świecą się oczy? A może z uszu dymi lub tychże uszach dzwoni? Miałeś kompa "blisko siebie" i wtedy też "płynął prąd" - występował może łuk elektryczny? Ten post edytował radabus 23.03.2011, 06:25:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:05 |