![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 28.10.2009 Skąd: że znowu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
Nie wiem czy jestem odosobnionym przypadkiem, ale ostatnio bardzo dużo czasu spędzam przed monitorem. Przez co nabawiłam się silnych zawrotów głowy po odejściu od niego. Chciałabym zapytać czy też miewacie takie objawy? Jeśli tak to w jaki sposób sobie z nimi radzicie? Czym takie zawroty głowy mogą być spowodowane (może złą pozycją na krześle?) Na pewno zdarza się wam przesiadywać więcej czasu przy "lepszych" projektach. U mnie ostatnio jest to ponad 10h dziennie, nawet zdarza sie około 16h (ale wtedy jestem "martwa" i o logicznym myśleniu nie ma mowy) Czy inwestycja w dobre krzesło, fotel coś poprawi? Będę urządzać swoje "biuro" za jakiś czas i myślę o dobrym, wygodnym fotelu. Poradzicie coś? Natalia |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 28.10.2009 Skąd: że znowu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To prawda że ruch pomaga bo sama już tego doświadczyłam, myślałam że dobre krzesło może zmniejszyć objawy. Spróbuję waszych metod i co jakiś czas odejdę na chwilkę i zaczerpnę świeżego powietrza.
Zdarza mi się pracować 7 dni w tygodniu po wiele godzin, a w tym momencie mam ciekawy duży projekt więc siedzę z nie przymuszonej woli. Staram się ruszać, teraz jest zima więc niektóre sporty odpadają dlatego w chwili obecnej jest to tylko wspinaczka. Doczekam się lata to wrócę do tenisa i może w końcu zrobię sobie luz w pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mimo wszystko bardzo dziękuję za odpowiedzi. Poszukam dobrego i wygodnego krzesła może odczuję jakąś poprawę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:27 |