![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 6 Dołączył: 28.10.2009 Skąd: że znowu... Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
Nie wiem czy jestem odosobnionym przypadkiem, ale ostatnio bardzo dużo czasu spędzam przed monitorem. Przez co nabawiłam się silnych zawrotów głowy po odejściu od niego. Chciałabym zapytać czy też miewacie takie objawy? Jeśli tak to w jaki sposób sobie z nimi radzicie? Czym takie zawroty głowy mogą być spowodowane (może złą pozycją na krześle?) Na pewno zdarza się wam przesiadywać więcej czasu przy "lepszych" projektach. U mnie ostatnio jest to ponad 10h dziennie, nawet zdarza sie około 16h (ale wtedy jestem "martwa" i o logicznym myśleniu nie ma mowy) Czy inwestycja w dobre krzesło, fotel coś poprawi? Będę urządzać swoje "biuro" za jakiś czas i myślę o dobrym, wygodnym fotelu. Poradzicie coś? Natalia |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Natalka) Bardzo często siedzę z podkurczonymi nogami i kolanami pod brodą, więc na pewno nie jest to zdrowa pozycja dla kręgosłupa. Ojj.. radzę Ci jak najszybciej zmienić takie nawyki, przed komputerem siedzieć prosto (szyja też, zwróć uwagę czy jej nie wyciągasz do przodu - to bardzo obciążające) i robić mniej więcej co godzinę przerwę na kilkuminutowy spacer i rozruszanie się. Problemy z kręgosłupem to paskudna sprawa, znam to aż za dobrze - niespełna dwa lata temu mnie z tego tytułu operowali, a załatwiłem się właśnie długotrwałym siedzeniem w dziwnych pozycjach. Jak tylko będziesz mieć wolną chwilę poruszaj się, czasem odwiedź basen, a do lekarza wybierz się tak czy siak, im wcześniej problem jest zdiagnozowany tym łatwiej jest się go pozbyć. Powodzenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 18:41 |