Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jaka gitara
230005

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

No więc w charakterze postanowienia noworocznego chcę kupić gitarę. Tylko sam jeszcze nie wiem, czy chcę akustyczną czy elektryczną. Powiedzmy, że na akustyczną mogę wydać do 700zł (plus/ale raczej minus połowa tej ceny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ), a na elektryczną + piec 1800. Wiem, że na forum znajdzie się paru gitarzystów więc byłbym wdzięczny za sugestie modeli w podanych cenach.

Ten post edytował 230005 3.01.2011, 17:53:42
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Quantum

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Les Paul-e nadają się do metalu jak najbardziej. Dokładnie tak jak mówi phpion celuj w używki, czasem możesz za pół ceny świetny sprzęt kupić. Nie kupuj ibanezów w tym przedziale cenowym (szczególnie w ciemno). Kumpel już się tak przejechał..
Cytat
@michalkjp - jeśli chodzi o strategię Twojego wujka, to absolutnie się z nią zgadzam, ale nie za bardzo mam z kim iść do tego muzycznego sklepu, bo wszyscy są zajęci :].
to idź sam i poproś sprzedawcę żeby Ci ją ograł, a później sam zobacz jak Ci leży (tylko pamiętaj niech nie robi tego na najdroższym wzmaku w sklepie, tylko na takim na który Ciebie też stać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) )
Ze wzmacniaczy to mógłbym polecić Marshall-a, tylko nie z przedziału 250-400 (stosunek cena:jakość leży), ewentualnie coś od Vox-a.
Cytat
Schecter recenzent na youtube mówi, że jest lekka więc plecy nie bolą, bardzo łatwo zmienia się struny i ma łatwy dostęp do ostatnich progów.
zmieniać struny akurat i tak będziesz pewnie co jakieś 2 miesiące więc to nie jest silny argument. Zwróć większą uwage na klucze, żeby się nie rozstrajała co chwilę.

Ten post edytował Quantum 4.01.2011, 16:51:28
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.03.2026 - 14:58