![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Z jaką najlepiej kartą graficzną wybrać laptopa, by pod linuksem nie było problemu z grafiką.
Do wyboru mam NVIDIA lub ATI Radeon Czytałem różne opinie. Wniosek jaki przyszedł mi do głowy po opiniach, że NVIDIA dobrze wspierała linuksa od dawna, ale ostatnio ma zastój, zaś Radeon ruszył dość mocno w tej dziedzinie od nie dawna ale ostro (w dziedzinie wspierania linuksa) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Pewnie masz zainstalowane otwarte sterowniki, poszukaj na stronie producent karty sterowników. A teraz jeszcze raz czytamy:Cytat Po instalacji ze strony ATI najnowszego sterownika (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cytat Jaką posiadasz dystrybucję linuksa? Kubuntu 10.10 64Wczoraj w nocy jeszcze raz na nowo instalowałem ten sterownik, pomimo ze juz raz to zrobiłem. Po zainstalowaniu jeszcze raz zrobilem aticonfig --initial i o dziwo Xksy wstały i wygląda jakby karta działała. Jest tylko jeden malutki szkopół: przy starcie kubuntu, w momemcie gdy pojawia się napis KUBUNTU a pod nim takie migające kropeczki, to cały ten ekran jest w niskiej rozdzielczości i dodatkowo wyświetlają się mało mówiące komunikaty (błędów?). Gdy ekran przechodzi w wyśwetlanie startowania kubuntu, czyli ten ekran z dyskiem, narzędziami itp. to już wszystko jest ok. Idzie coś zrobić z tym początkowym ekranem? ps: komunikatów o których wspomniałem nie pamiętam teraz a laptop został w domu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 07:40 |