![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
W ramach pracy inżynierskiej przygotowałem portal społeczności owy z geolokalizacją o nazwie LOKMAP. LOKMAP pozwala na umieszczanie zdjęć na mapie na podstawie lokalizacji ich zrobienia. Jest kilka metod na lokalizację: => Jeżeli masz aparat cyfrowy i nawigację satelitarną GPS to ściągnij program do zrzucania danych z odbiornika (np. BeepLineGPS) uruchom program zrzucaj dane do pliku na GPSie, i rób zdjęcia => Jeżeli masz telefon komórkowy z wewnętrznym odbiornikiem GPS (obsługujący location API JSR-179) (i) aprat cyfrowy to pobierz mój program i zrzucaj dane GPS na komórce. => A jeżeli masz sam aparat cyfrowy to skorzystaj z programu do geotagowania zdjęć, np. GeoSetter, Picasa. Oznacz zdjęcia na mapce i zapisz. Portal posiada m.in. funkcje: => System znajomych => Grupowanie znajomych => System wewnętrznych wiadomości => System zaproszeń => Dodawanie i wyświetlanie zdjęć (grupowane w galerie) => Wyświetlanie na mapie zdjęć użytkownika i znajomych w pobliżu (określanie powiększenie mapy i odległości od zdjęć innych zdjęć) => Usługa "Powiadamianie SMS" – bądź informowany o nowej wiadomości na portalu lub nowym zaproszeniu przez dostanie SMSa. => GeoGPS – zobacz pożyteczne programy, oraz filmy zrób to sam, czyli jak zgrać dane GPS w BeepLineGPS, AutoMapie, jak geotagować zdjęcia. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, masz zdjęcia, chcesz oznaczyć ich lokalizację na mapie to proszę wejść na stronę: www.lokmap.webnitro.eu Oczywiście jeszcze będę prosił o wypełnienie ankiety. Ankieta jest stworzona na platformie Moodle (służącej głównie do e-elearningu), dlatego też wymagane jest zalogowanie się. Co kilka dni będę tworzył konta na Moodle’u i wysyłał loginy i hasła do użytkowników portalu LOKMAP ze szczegółami. Dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
DiH... no co ty nie powiesz. Teraz powoli wchodzi HTML5. Za 10 lat mi powiesz, że XHTML jest przestarzały i trzeba używać HTML5. Od kiedy XHTML jest standardem? Bo nigdzie nie jest zapisane. Do twojej wiadomości ja robię konkretną specjalizację a nie ogólne studia związane z webem, więc przestań się bawić w jasnowidza. Odezwał się ten któremu HTML leży. Sprawdziłem 2 twoje prace z twojej strony. U mnie jest 35 błędów, 3 ostrzeżenia, u Ciebie 1 się waliduje druga już nie: 87 błędów, 50 ostrzeżeń. Więc może najpierw zacznij sam się szkolić a potem zacznij szkolić innych. W sumie walidator tylko podpowiada a nie narzuca. Jedyną znaną (mi) stroną która się waliduje jest WP napisana z deklaracją XHTML 1.0 Strict. Inne znane strony się nie walidują i nikt nie narzeka. Nasza Klasa - 35 błędów, 8 ostrzeżeń (HTML 4.01 Strict), interia.pl - błędów, 1 ostrzeżenie (XHTML 1.0 Transitional), onet.pl - 25 błędów, 13 ostrzeżeń, google.pl - 35 ostrzeżeń, youtube.com - 117 ostrzeżeń, twoja strona - dih.com.pl - 44 błędy, 36 ostrzeżeń. Widzisz nawet najwięksi giganci traktują walidator z przymrużeniem oka. A co ty ksiądz jesteś że będziesz mnie wyspowiadał ? Grafikę nie ja robiłem, ponieważ życie projektu zostało przedłużone to na początku szablon był konsultowany z kilkoma osobami i nic nie widziały złego. Przeciętnego użytkownika nie obchodzi walidacja kodu tylko funkcjonalność, a ja jakiś śledzików i nie śledzików nie mam zamiaru tworzyć.
Nie wiem czy ty tylko zachowujesz się jak głupek czy tylko tak wyglądasz, więc przestań się mądrzyć bo mieszkanie w większym mieście do niczego Cię nie uprawnia. I jesteś studentem a nie doktorantem co ma muchy w nosie. A "Mam nadzieję, że oskryptowanie wygląda lepiej z poziomu kodu. " to kolejne jasnowidztwo więc niby się znasz a nic nie przetestowałeś. I tyle. r4xz - na nk też nie ma testowego - najpierw musisz uploadować zdjęcia a potem możesz je przeglądać. Speedy Na dodatkową mapką można pomyśleć... W sumie to góra (i nawet i nie) 1 dzień roboty. Później poprawię to co walidator nawalił, żeby usunąć część błędów. Ja nie wiem co wam się tam nie podoba, jakiś cudów nie ma. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- na nk też nie ma testowego nk nie zamieszcza tutaj strony do oceny. po co w ogóle zamieszczasz tutaj stronę do oceny? (oczywiście każdy wie, że do nabicia użytkowników...) ludzie mówią ci co jest nie tak, źle wygląda etc., a w końcu strona jest robiona dla LUDZI. więc czemu ich krytykujesz, zamiast dostosować swoją stronę do potrzeb tego grona? tyle w tej sprawie! więcej nie będzie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:29 |