![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dzień dobry.
Od dziś, dział dotyczący problemów z programowaniem obiektowym, na wniosek ~erixa i przy aprobacie reszty zespołu, zmienił nazwę na Object-oriented programming. Zmiana jest podyktowana chęcią wyeliminowania tematów które z OOP nie mają nic wspólnego np. Klikam w obiekt i nic się nie dzieje, czy w ogóle pisaniem tematów w tym dziale, bo tak, przecież właśnie mój problem dotyczy obiektu to napiszę tutaj!. Mówiąc zwięźlej - chcemy odstraszyć niezdecydowanych. ![]() Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~tomahawk, a ja dłużej niż Ty, i co? Będziemy się pojedynkować na cyferki? Ja nie mam zamiaru.
Cytat Wyskakuje z ryjem bo to jest kuriozalne. Administratorzy po prostu nie radzą sobie z forum. A to co wyprawiają to żenujący brak profesjonalizmu. Cóż, z perspektywy użytkownika wszystko wygląda na takie fajne. A z perspektywy moderatora już nie. Prosty przykład - żeby zobligować użytkowników do stosowania się do regulaminu w Przedszkolu (chodziło o tagi w nawiasach), nie pomogły prośby, przyklejone ogłoszenie. Użytkownicy mieli to najzwyczajniej gdzieś. Ale wraz z lekkim tuningiem skina, doczepiłem się do ~hwao i poprawiłem po bodajże ~webdicepl prostego moda, który wymuszał dodanie tagu w tamtym dziale. Mam prosić specjalnie admina, żeby Ci pokazać, jakie są różnice z dodawaniem tagów przez użytkowników? Już nie pamiętam, kiedy ktoś z moderatorów musiał upominać postujących o dodanie tagu. A to była mordęga. Może się wydaje o, co to jest, nie mają nic lepszego do roboty, są moderatorami, to niech moderują! No tak, ale przy większej ilości takich postów zaczyna Cię dosłownie szlag trafiać. I bywa tak, że mimo początku dnia omijasz linka raporty, bo zwyczajnie masz dość, wolisz rozwiązać jakiś konkretny problem niż strofować użytkownika, który ma regulamin głęboko w dolnej części pleców. A czasu nie ma nieograniczonego. Mimo że jest nas kilku, to nie ma tak, że non-stop na forum siedzą wszyscy. Ba, rzadko kiedy się to zdarza. Przede wszystkim własne zajęcia, praca, chyba wszyscy zawodowo kodzą, a forum moderują w wolnym czasie. Rozumiesz, co to znaczy? Strugać cwaniaka może każdy, nam za moderowanie nikt płaci, robimy to na zasadzie wolontariatu. Cytat to piszecie po angielsku żeby niektórzy pomyśleli że to dział w jęz. angielskim... Celowo wprowadzacie w błąd. Wprowadzamy w błąd? W jaki sposób? Cytat A czego innego można się spodziewać po naszych forumowiczach Nie uogólniajmy; są naprawdę wartościowe osobowości, z którymi aż chce się dyskutować i nieraz poświęcić i pół godziny na napisanie posta. Np. dzisiejszy temat o pluginach, pełna kulturka, merytoryka, aż chciało się klepać. ![]() Cytat No np. angielskie nazwy działów. Może wam napisać moda do tego skryptu żeby automatycznie tłumaczył nazwy działów na coraz trudniejsze języki, proporcjonalnie do ilości postów? To napisz moda, który będzie implikował u użytkowników czytanie regulaminów. Potrafisz? Super, to czekamy i wtedy przywrócimy poprzednią nazwę działu od razu, jeszcze poproszę ~itsme albo ~scannera, aby Ci wysłali pisemne podziękowania w moim imieniu. ![]() I jedna konkluzja: nikt Cię tu nie trzyma - nie pasuje - droga wolna, jest tyle forów w Sieci, siłą trzymać nie będziemy. Ja traktuje forum jako stymulator dla mojej głupiutkiej mózgownicy, jeśli traktujesz jako helpdesk, to cóż... Twój problem. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 03:22 |