![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Dzień dobry.
Od dziś, dział dotyczący problemów z programowaniem obiektowym, na wniosek ~erixa i przy aprobacie reszty zespołu, zmienił nazwę na Object-oriented programming. Zmiana jest podyktowana chęcią wyeliminowania tematów które z OOP nie mają nic wspólnego np. Klikam w obiekt i nic się nie dzieje, czy w ogóle pisaniem tematów w tym dziale, bo tak, przecież właśnie mój problem dotyczy obiektu to napiszę tutaj!. Mówiąc zwięźlej - chcemy odstraszyć niezdecydowanych. (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Moja argumentacja z naszej dyskusji:
Cytat Co zmieni? Pomyśl wg zielonego: obiekt, to wg laika cokolwiek, co jest powiązane z jakimś obiektem, nie stricte klasą. Szara owieczka ma problem np. z przyciskiem i sobie skojarzy:
Programowanie obiektowe - skojarzy, że ten guzik jest jakimś obiektem i ze wszystkich pasujących mu działów właśnie ten wyda mu się najbardziej odpowiedni do istoty problemu. A widząc np. skrót OOP nie będzie mu się chciało nawet zobaczyć, co to za skrót, o rozwinięciu nie wspomnę. A kto programuje obiektowo będzie od razu wiedział, o co chodzi. Więc odnosząc się do Cytat Czy faktycznie zmiana nazwy wyeliminuje niechciane tematy? Moim zdaniem nie. Nie zaszkodzi spróbować. x2, co do języka Cytat No i kwestia języka: dlaczego po angielsku? : Cytat Cytat Taki zabieg uzasadniam tym, że jednak znajdujemy się na forum polskojęzycznym i rezygnować z tego języka nie powinniśmy pochopnie. Też jestem za językiem polskim, gdzie się da, ale nie zapominajmy, że jest to forum o programowaniu. Piszesz firewall, czy ściana ogniowa? Który zwrot przychodzi Ci jako pierwszy, gdy myślisz o sprzęcie/oprogramowaniu kontrolującym połączenia z Siecią? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:57 |