Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Xampp] Zapomniane hasło do phpMyAdmina :(
Ramzaa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dawno temu ustawiłem sobie hasło do phpMyAdmina, na localu oczywiście. Niestety po paru miesiącach zapomniałem jakie ono było i teraz nie wiem co robić. Szukałem wszędzie, ale nic na ten temat nie ma.. Oczywiście próbowałem przeinstalować program, ale na darmo, bo nic to nie dało. Wiem, że format by pomógł, ale niestety nie wchodzi w grę..

Liczę na szybą pomoc.
Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Ramzaa

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hm.. bo 2x instalowałem xamppa na tym samym dysku, tylko że nazwy katalogów pozmieniałem (xampp i newXampp). Teraz zainstalowałem krasnala i są jakieś komplikacje z sql, bo phpmyadmin niby działa, ale nie da się tworzyć tabel i jeszcze paru innych rzeczy.

Najdziwniejsze jest to, że jak wchodzę do pierwszej instalki xamppa (xampp), następnie w folder mysql, windows zwraca błąd i zamyka otwarte okno.

O kurfa, dziwne też jest to, że ja tam tego pliku w ogóle nie mam (mysqld-nt) (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) No ale dobra, przeniosłem ten plik z krasnala, starą instalkę xamppa usunąłem i ponownie wykonałem operację z cmd i wyszło coś takiego:

(IMG:http://img27.imageshack.us/img27/5271/cmd2.png)

Hm.. teraz nie mogę się zalogować do phpmyadmina na krasnalu, pisze mi, że złe dane (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif)
Nie mogę także uruchomić xamppa, bo jak próbuję to zrobić to w tym okienku mam:

Cytat
MySQL service started
Busy...

No nie wiem już sam co robić. Proszę o pomoc.

EDIT:

Właśnie zresetowałem komputer i po wejściu na stronę phpmyadmina, wyskoczył mi ten z xamppa czyli dobrze, ale nadal jak wpisuje dane to są złe. A i wyskakuje pod formularzem logowania coś takiego:

Cytat
Połączenie dla użytkownika kontrolnego zdefiniowanego w pliku konfiguracyjnym nie powiodło się.

Co robić?

Ten post edytował Ramzaa 22.07.2010, 20:50:20
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 05:54