Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Xampp] Zapomniane hasło do phpMyAdmina :(
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Ramzaa
Dawno temu ustawiłem sobie hasło do phpMyAdmina, na localu oczywiście. Niestety po paru miesiącach zapomniałem jakie ono było i teraz nie wiem co robić. Szukałem wszędzie, ale nic na ten temat nie ma.. Oczywiście próbowałem przeinstalować program, ale na darmo, bo nic to nie dało. Wiem, że format by pomógł, ale niestety nie wchodzi w grę..

Liczę na szybą pomoc.
Pozdrawiam.
melkorm
Manual
Ramzaa
Zatrzymałem się na punkcie 6, bo jak wpisuje tą komendę, to wyskakuje mi w cmd:

Cytat
is not recognized as an internal or external command. operable program or batch file

Google translate:

Cytat
nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne. program lub plik wsadowy dzialaja

Kurcze już nie mam pomysłu co z tym zrobić :/
Nadal proszę o pomoc.
erix
Najpierw przejdź do katalogu, gdzie ta aplikacja się znajduje. (poprzez cd C:\kat\mysql\bin)
Ramzaa
No jestem w tym katalogu, wpisuję poprawnie i nadal to samo.. sad.gif
erix
daj lepiej screena...
Ramzaa
Ścieżka: C:\newXampp\xampp\mysql\bin

Screen:

vtuner
Spróbuj zmienić ustawienia w folder_do_xamppa/phpMyAdmin/config.inc.php
Ramzaa
Hm.. bo 2x instalowałem xamppa na tym samym dysku, tylko że nazwy katalogów pozmieniałem (xampp i newXampp). Teraz zainstalowałem krasnala i są jakieś komplikacje z sql, bo phpmyadmin niby działa, ale nie da się tworzyć tabel i jeszcze paru innych rzeczy.

Najdziwniejsze jest to, że jak wchodzę do pierwszej instalki xamppa (xampp), następnie w folder mysql, windows zwraca błąd i zamyka otwarte okno.

O kurfa, dziwne też jest to, że ja tam tego pliku w ogóle nie mam (mysqld-nt) ohmy.gif No ale dobra, przeniosłem ten plik z krasnala, starą instalkę xamppa usunąłem i ponownie wykonałem operację z cmd i wyszło coś takiego:

Hm.. teraz nie mogę się zalogować do phpmyadmina na krasnalu, pisze mi, że złe dane ohmy.gif
Nie mogę także uruchomić xamppa, bo jak próbuję to zrobić to w tym okienku mam:

Cytat
MySQL service started
Busy...

No nie wiem już sam co robić. Proszę o pomoc.

EDIT:

Właśnie zresetowałem komputer i po wejściu na stronę phpmyadmina, wyskoczył mi ten z xamppa czyli dobrze, ale nadal jak wpisuje dane to są złe. A i wyskakuje pod formularzem logowania coś takiego:

Cytat
Połączenie dla użytkownika kontrolnego zdefiniowanego w pliku konfiguracyjnym nie powiodło się.

Co robić?
erix
Przecież masz wyraźnie w komunikacie - usługa już jest wystartowana, prawdopodobnie jako usługa systemowa.

A hasło resetujesz przez mysqladmin.
Ramzaa
Możesz jaśniej? biggrin.gif
erix
Co jest niejasne? W swoich postach zawsze wyróżniam kluczowe fragmentu, które - jeśli coś jest nie zrozumiałe - wystarczy o nich trochę samodzielnie poszukać.
Ramzaa
Dobra, już sobie poradziłem smile.gif
Oczywiście mi pomogłeś, za to leci "pomógł".

Wystarczy, że usunąłem tego xamppa w piz** i zainstalowałem na nowo. Śmiga bez zarzutów.

Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.