![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, nurtuje mnie takie pytanie. Piszę sobie programy w visual c#, i chciałbym je sprzedawać, dlatego moje pytanie brzmi, jakie muszę spełnić warunki, aby móc je legalnie sprzedawać? Zaznaczam, że korzystam z własnych bibliotek itp i programy piszę od zera? Pytam ponieważ kończę powoli program do obsługi hotelu z masą funkcji, i chciałbym go sprzedawać. Zdążyłem już napisać jeden program, dostępny za darmo do zarządzania listą katalogów, program przydatny dla osób zajmujących się pozycjonowaniem, a dokładnie katalogowaniem stron www. Program można zobaczyć tutaj: Zarządzanie katalogami v2.0
Zależy mi na wypowiedziach osób które sprzedawały już oprogramowanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, że odkopuje temat ale mam pytanie, a nie chcę znów zakładać takiego samego tematu. Mam firmę, PKD do dystrybucji i oprogramowania jest wszystko ok. I teraz chciałbym sprzedawać licencje na używanie oprogramowania, muszę zostać płatnikiem VAT i wystawiać faktury, czy mogę wystawiać sam rachunek bez VAT i nie być już na starcie płatnikiem VAT?
Program można by było w wersji trial pobrać z internetu i używać max 7 dni, a do pełnej aktywacji potrzebne by było zakupienie licencji. Jedyną formą płatności za licencje na używanie oprogramowania byłby przelew na konto firmowe. Co do VAT, to powiedzcie czy dobrze myślę. Mam program chcę za niego 1000zł, klient chce kupić doliczam podatek 22%, czyli sprzedaję program za 1220zł, te 220zł odprowadzam jako Vat, a od tego 1000zł odprowadzam tylko podatek dochodowy, to tylko przykład gdybym w miesiącu sprzedał tylko 1 program Ten post edytował ExPlOiT 2.06.2010, 12:24:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:58 |