Cytat(kwiateusz @ 12.10.2009, 22:48:28 )

a mi sie wydaje ze to było od poczatku EE ale zadnej konczyny nie dam
ja bym polecal na infolinie microsoftu zadzwonic i spytac czy jakies dokumenty mozesz dostac na wypadek kontroli czy nic nie musisz robic

I myślę, że tak zrobię, bo to będzie najlepsze rozwiązanie, tylko co, zrobić w takim wypadku:
- dzwonię do M$ koleś mówi, że nic nie muszę robić
- wpada kontroler, pyta się o Visual C#, a ja mu mówię, że dzwoniłem do M$ i powiedzieli że nic nie muszę robić, aby móc w pełni legalnie i do użytku komercyjnego używać ich oprogramowania. A kontroler mi na to wyskoczy, że mam mu pokazać jakiś dokument, w którym będzie napisane że jest to legalna wersja do użytku komercyjnego?
Kolejna sprawa, w firmie używałbym swojego autorskiego oprogramowanie do zarządzania nią, i jak udokumentować, że to ja jestem autorem tego oprogramowania?
Od znajomego dowiedziałem się, że aby sprzedawać legalnie autorskie oprogramowanie potrzebuję DG, ponieważ jest to gotowy produkt, a nie pisany pod konkretnego klienta.
Czy ktoś z Was ma firmę i sprzedaje w niej programy swoje autorstwa, jak i piszę programy pod konkretnego klienta?
jmail zdecydowanie lepszym wyjściem jest założenie własnej firmy, niż latanie non stop do US, bo komu by się chciało ciągle latać, gdyby sprzedał np 300 kopii programu

Na chwilę obecną mam pomysł na dość ciekawy program, a na niego około 300 zainteresowanych, i chciałbym proces sprzedaży zrobić całkowicie legalnie.
Dziękuję wszystkim za dotychczasowe wypowiedzi