![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy istnieje jakaś alternatywa dla Adobe Flash CS*? Niestety, na produkt Adobe mnie nie stać, a wersja trialowa jest zbyt krótka... Zależy mi na jakimś darmowy odpowiedniku o zbliżonej funkcjonalności (jeśli coś takiego w ogóle istnieje). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Ziem! PS. Jeśli temat założyłem w złym dziale, proszę o przeniesienie. Ten post edytował Ziem 13.05.2010, 12:09:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki serdeczne wszystkim za wypowiedzi w tym temacie.
W międzyczasie zainstalowałem FlashDevelopa (+ Flex SDK) i katuję ActionScripta 3 (korzystając z tego tutoriala: http://edutechwiki.unige.ch/en/ActionScript_3_tutorials ). Nie wiem, czy to najlepsze rozwiązanie, ale jak na razie jakoś mi to idzie i nie narzekam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Niestety wszystko trzeba robić "ręcznie" (tzn. pisać kod, zamiast wstawiać obiekty na scenę i modyfikować ich atrybuty), ale jak widzę, do moich potrzeb jest to wystarczające. Co do samego narzędzie jakim jest FlashDevelop to muszę przyznać, że spełnia swoje zadanie, podpowiadanie składni działa dobrze, sam uzupełnia importy... Ten post edytował Ziem 16.05.2010, 17:02:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:21 |