![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czy istnieje jakaś alternatywa dla Adobe Flash CS*? Niestety, na produkt Adobe mnie nie stać, a wersja trialowa jest zbyt krótka... Zależy mi na jakimś darmowy odpowiedniku o zbliżonej funkcjonalności (jeśli coś takiego w ogóle istnieje). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, Ziem! PS. Jeśli temat założyłem w złym dziale, proszę o przeniesienie. Ten post edytował Ziem 13.05.2010, 12:09:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie XmlSocket ma spore problemy z firewallami oraz serwerami proxy. WebSocket już ten problem rozwiązuje.
Flv nie jest dobry ;] Kodeki Ogg Theora czy H.264 mają dużo lepsze osiągi. Cytat Ależ mi argument. Dlaczego miałbyś otwierać wszystko co jest dobre? Wiele rozwiąząń jest zamkniętych i ludzie z tego korzystają bo jest dobre. Office jest zamknięty a jednak wszyscy wolą jego bo zdecydowanie wygrywa w konfrontacji z open office i innymi podobnymi. To była opinia nie argument. Po prostu tak twierdzę. Być może będzie tak jak z gg i jabberem czy osx i windowsem ale jakby nie patrzeć Apple już ma kilka procent rynku. Gdyby obniżył ceny zapewne miałby jeszcze więcej. Jeżeli przeglądarki będą wspierać flasha ten zapewnie nie wyginie ale obserwując sytuację na rynku aplikacji internetowych konkurencja mu rośnie więc i on zapewne troszkę użytkowników utraci. Wiem, że jest obiekt video na youtube ale planowane bylo domysle zastapienie flasha u osób ktore mają przeglądarki zgodne z html5. Zobaczymy kiedy youtube zdecyduje sie na ten ruch. PS: HTML5 nie wyklucza używania aplikacji Adobe Flash CS! http://news.downloadatoz.com/adobe-flash-c...s-20100419.html I coś po polsku http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Flash_...scy.-28078.html Tak więc jak widać sam Adobe powoli przyczynia się do umierania flasha ;] Podsumowując Google, Apple i Microsoft(tutaj to moze być chwyt marketingowy ze względu na Silverlighta) chcą śmierci Flasha a Adobe stara się jakoś to ratować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:37 |