![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W przyszłm roku zdaję maturę chce sobie dobrać dod. informatykę tak dla samego siebie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wiem, ze sie to nie przyda ale potem mam egzamin z technika informatyka wiec troche sie to pokrywa O ile na maturze: Mozna wybrac miedzy linuksem a windowsem, wybrałbym pingwinka + Jave i Open Offica:) Natomiast nie za bardzo kumam wymagania na t.i. Obowiązuje chyba tam wszystko windows, linux, UTK, sieci itp :_) I teraz moje pytanie jakie byście książki polecali, np. w szkole przerabialismy windows xp a teraz jest 7 wiec czy windows 7 moze byc na egzaminie? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ja akurat zdawałem egzamin na Technika Elektronika i jak zapewne wiesz, wiedzy ogromnej mieć na musisz przy pisaniu projektu. Klucz, schemat i za samo jego trzymanie masz połowę punktów, dodatkowo schemat ten niespodzianką nie jest i trzeba być głąbem, żeby się w niego nie "wstrzelić", jeżeli o czymś takim można tutaj mówić. U nas w szkole był przedmiot "Przygotowanie do egzaminu zawodowego", który bardzo dobrze przygotował nas do tego JAK taki egzamin napisać oraz CO pisać. Nie wiem czy jest to przedmiot występujący w każdym technikum ale zdecydowanie w gestii szkoły leży aby was do niego przygotowali. Co do matury z infy to przydaje się -szczególnie, jeżeli idziesz na politechnikę. Mnie osobiście przyniosła sporo punktów w klasyfikacji generalnej. Co do książek... ech co wy wszyscy z tymi książkami?
Ja na maturce brałem c++ (2 dni ćwiczenia + google) - bez zaawansowanych technik, podstawowe operacje (pliki, stringi, liczby) i zdane. Access (w open office nie wiem co jest) - jak umiesz sqla to wystarczy przestudiować manual i wiedzieć jakie są różnice. Excel/Calc - nawet nie robiłem, ponieważ niestety nie wpadłem na rozwiązanie a jak dla mnie wyglądało to na rekurencję. Oczywiście możesz kupować do tego książki ale nie nauczysz się niczego więcej, ponieważ to samo masz w sieci, a żadna książka nie nauczy Cię tyle co praktyka. Ten post edytował wookieb 3.05.2010, 12:40:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:21 |