![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Proszę o ocenę mojej świeżej strony. Strona Wiem-Jem.pl - Cała prawda o jedzeniu powstała aby pomóc w rozszyfrowaniu składników popularnych produktów spożywczych. Ocenie podlega wszystko. Dzięki za wszystkie wypowiedzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Graficznie jest dobrze, ale zauważyłem, że paginacja Ci szwankuje. Przykładowo poprzez katalog wybrałem sobie Wody i ma ona minimum 4 podstrony, ale linki paginatora pokazują na główny katalog. Tak jakby tworzenie linka SEO-friendly Ci nawaliło. Widzę także, że breadcrumb z główną kategorią (Woda & napoje) gdy jesteśmy w podkategorii (Woda) także prowadzi do głównej strony katalogu, ale możliwe, że to na przyszłość, gdy kategorii więcej będzie, takie "zabezpieczenie", które obecnie zamiast do strony głównej kategorii prowadzi do katalogu produktów wszystkich. Poza tym nie testowałem strony pod katem ewentualnych ataków. Od tego są odpowiednie strony i programy (także pluginy przeglądarek) więc możesz ich sam użyć dla pewności. Oceniając jednak layout uważam, że jest prosty, ale funkcjonalny. A to moim zdaniem najbardziej oprócz bezpieczeństwa się liczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zastanawialbym się tylko ewentualnie nad sensem autocomplete'a z grafikami. To może po pewnym wypełnieniu się produktami bazy, zmulić serwis poprzez ciągłe przesyłanie grafik do userów. Odczujesz to na transferze niestety wtedy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Graficznie jest dobrze, ale zauważyłem, że paginacja Ci szwankuje. Przykładowo poprzez katalog wybrałem sobie Wody i ma ona minimum 4 podstrony, ale linki paginatora pokazują na główny katalog. Tak jakby tworzenie linka SEO-friendly Ci nawaliło. Widzę także, że breadcrumb z główną kategorią (Woda & napoje) gdy jesteśmy w podkategorii (Woda) także prowadzi do głównej strony katalogu, ale możliwe, że to na przyszłość, gdy kategorii więcej będzie, takie "zabezpieczenie", które obecnie zamiast do strony głównej kategorii prowadzi do katalogu produktów wszystkich. Poza tym nie testowałem strony pod katem ewentualnych ataków. Od tego są odpowiednie strony i programy (także pluginy przeglądarek) więc możesz ich sam użyć dla pewności. Oceniając jednak layout uważam, że jest prosty, ale funkcjonalny. A to moim zdaniem najbardziej oprócz bezpieczeństwa się liczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zastanawialbym się tylko ewentualnie nad sensem autocomplete'a z grafikami. To może po pewnym wypełnieniu się produktami bazy, zmulić serwis poprzez ciągłe przesyłanie grafik do userów. Odczujesz to na transferze niestety wtedy. Błąd z paginacją już naprawiony. Nie tworzyłem osobnych podstron dla podkategorii. Może gdy strona będzie się rozwijała taki krok będzie wymagany.@piotrooo89 sprawdzałem i walidator nic nie wypluwał (możliwe, że jakąś podstronę przegapiłem). Walidator CSS-a trochę wypluwa bo używam kilku nowości z CSS3 w mniejszych elementach. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 18:04 |