![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, nurtuje mnie takie pytanie. Piszę sobie programy w visual c#, i chciałbym je sprzedawać, dlatego moje pytanie brzmi, jakie muszę spełnić warunki, aby móc je legalnie sprzedawać? Zaznaczam, że korzystam z własnych bibliotek itp i programy piszę od zera? Pytam ponieważ kończę powoli program do obsługi hotelu z masą funkcji, i chciałbym go sprzedawać. Zdążyłem już napisać jeden program, dostępny za darmo do zarządzania listą katalogów, program przydatny dla osób zajmujących się pozycjonowaniem, a dokładnie katalogowaniem stron www. Program można zobaczyć tutaj: Zarządzanie katalogami v2.0
Zależy mi na wypowiedziach osób które sprzedawały już oprogramowanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Tak ja sprzedaję oprogramowanie wytworzone przeze mnie samego. Wystawiam na to normalnie rachunek / fakturę i żadnej kasy fiskalnej do tego nie potrzeba. Sprzedajesz oprogramowanie pisane na zlecenie (to mnie akurat nie interesuje (IMG:style_emoticons/default/party.gif) ) czy jakaś masówka (to mnie interesuje)? I jeżeli masówka, to jaki sposób dystrybuujesz? Tak znowu pytam o kasę fiskalną. Jeżeli sprzedajesz oprogramowanie napisane wcześniej i sprzedajesz je na płytach to jak unikasz instalacji kasy? Pytam, bo może w przyszłości zamiast pisać na potrzeby indywidualnych klientów zechcę "sprzedawać" się dla mas (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . nie nie trzeba mieć działalności gospodarczej, żeby Twoje prawo autorskie było respektowane. Prawo autorskie jest niezbywalne (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) znaczy jak raz je nabędziesz zawsze jest Twoje i sprzedać go nie można. Można sprzedać co najwyżej prawo do wykorzystywania tego prawa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Czyli autorskie prawa majątkowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:21 |