![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, nurtuje mnie takie pytanie. Piszę sobie programy w visual c#, i chciałbym je sprzedawać, dlatego moje pytanie brzmi, jakie muszę spełnić warunki, aby móc je legalnie sprzedawać? Zaznaczam, że korzystam z własnych bibliotek itp i programy piszę od zera? Pytam ponieważ kończę powoli program do obsługi hotelu z masą funkcji, i chciałbym go sprzedawać. Zdążyłem już napisać jeden program, dostępny za darmo do zarządzania listą katalogów, program przydatny dla osób zajmujących się pozycjonowaniem, a dokładnie katalogowaniem stron www. Program można zobaczyć tutaj: Zarządzanie katalogami v2.0
Zależy mi na wypowiedziach osób które sprzedawały już oprogramowanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@jmail Mam parę pytań bo chyba mam bałagan w firmie.
Czy ty masz jeden komputer w firmie? Twoja dokumentacja jest trochę hmm, nadgorliwa (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Bo niby mam wyszczególniać oprogramowanie na każdej wirtualnej maszynie? I co mam zaliczyć do tego oprogramowania? Czy mogę podać tylko system operacyjny Debian? No, ale on ma przecież tysiące programów na płytce systemowej. Czy openoffice jest częścią Debiana? Potem mi przyjdzie pan z kontroli i zacznie coś majstrować na serwerach produkcyjnych? Będzie mi instalował jakieś oprogramowanie na moich desktopowych linuksach, którego i tak pewnie nie ma? Czy po "apt-get upgrade/install/uninstall" mam zmieniać środki trwałe? Czy do każdej z tysiąca paczek mam drukować licencję? Co z oprogramowaniem stworzonym na własne potrzeby, czy mam wprowadzać do środków trwałych każdy skrypt w pythonie? Może będzie sprawdzał licencję każdej wykorzystanej biblioteki? Nawet jak bym to wszystko zrobił to i tak to później jest nie do sprawdzenia przez pana kontrolera. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 23:45 |