![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, nurtuje mnie takie pytanie. Piszę sobie programy w visual c#, i chciałbym je sprzedawać, dlatego moje pytanie brzmi, jakie muszę spełnić warunki, aby móc je legalnie sprzedawać? Zaznaczam, że korzystam z własnych bibliotek itp i programy piszę od zera? Pytam ponieważ kończę powoli program do obsługi hotelu z masą funkcji, i chciałbym go sprzedawać. Zdążyłem już napisać jeden program, dostępny za darmo do zarządzania listą katalogów, program przydatny dla osób zajmujących się pozycjonowaniem, a dokładnie katalogowaniem stron www. Program można zobaczyć tutaj: Zarządzanie katalogami v2.0
Zależy mi na wypowiedziach osób które sprzedawały już oprogramowanie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Daiquiri - co teraz Ty za bajki opowiadasz? żeby NIP dostać składasz formularz NIP3 w US i dostajesz oO - normalna procedura. Wniosek o NIP składałam bodajże 4 lata temu. I uwierz mi, że kobieta nie chciała nic zrobić dopóki nie zobaczyła, ze faktycznie istnieje firma, która będzie ze mną współpracować. Skończyło się tak, że umowa poszła na ojca, który NIP posiadał. A ja zdobyłam go później (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) . Co do oprogramowania - nie amortyzujesz - to nie jest sprzęt który się zużywa...... Pomijam wartości niematerialne i prawne (amortyzacja liniowa?). Jeżeli oprogramowanie kosztowało poniżej 3.500zł nie musi być uwzględnione w amortyzacji w związku z czym może wchodzić w koszty uzyskania przychodu. Ja rozumiem, że powinno się prowadzić ewidencję, wtedy ma się numery, KTŚ, i inne. I tak, wiem, że istnieje ewidencja wyposażenia powyżej 1,500zł. fiskal? co rozumiesz pod tym słowem? Ciekawi mnie czy sprzedaż oprogramowania na płytach nie podchodzi pod kasę fiskalną. Z ciekawości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:00 |