Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Kurier z API do wydruku listów przewozowych
nexis

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy znacie firmę kurierską, działającą na terenie Polski, która daje dostęp do API pozwalającego na utworzenie listu przewozowego i jego wydrukowanie (tj. pobranie pliku PDF)? Klient korzysta obecnie z Siódemka WebMobile7 ale to aplikacja WWW, która nie posiada stosownego API. Ewentualnie pozostaje próba "udawania" użytkownika za pomocą CURL.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem o jaką ilość listów chodzi, ale ja stosuję trochę inne podejście.
Stworzyłem sobie prosty system oparty o ramki -> 1 ramka zawiera dane do wystawienia listu w textboxach druga stronę ups z systemem do wystawiania listów. Trochę JS i masz prosty mechanizm drag&drop. Może nie jest to takie spektakularne jak API, ale wystawienie listów trwa dosłownie kilkanaście sekund wraz z zapisaniem numeru listu do bazy i wysłaniem maila do klienta z sytemu. Plus jest tego taki, że można na bieżąco kontrolować co klient wpisał - a wpisują wiele rzeczy. W sklepie stosują minimalistyczną walidację i bardzo uproszczone formularze aby obniżyć wsp. odrzuceń koszyka więc u mnie ręczna walidacja danych ma znaczenie. Rozwiązania oparte o API sprawdzają się tylko jeśli dane wejściowe podane przez klienta są właściwe.

System, którego używam spokojnie sprawdza się przy ilościach do 100 listów/dzień. Przy większych ilościach API może okazać się bardziej wydajne.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:49