![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pytanie może dla niektórych proste, a dla niektórych nie (to własnie ja).
Otóż po gimnazjum wybrałem naukę w Liceum Ogólnokształcącym na profilu mat-fiz. Czy dobrze zrobiłem? Czy mogę jakoś dostać się na studia informatyczne? Zależy mi głównie na programowaniu, może grafice. Kumpel poszedł do technikum informatycznego, potem zamierza pisać maturę z informatyki. Musiałbym ją też zdawać? Mając 2 godziny tygodniowo sam musiałbym się uczyć. Oczywiście uczyłem się już w domu html i css/php/mysql. Trochę pracowałem z c++ i javascript. Od przeszło 3 lat pracuję w programie GIMP i od 2 lat w Photoshopie CS, więc można powiedzieć, że mam już niemałe doświadczenie. Często działam na zlecenia, ale z tego w przyszłości nie da się utrzymać. Gdybym chciał mieć stałą pracę to potrzebne studia. Co proponujecie? Czy po mat-fizie i maturze z matematyki można iść na studia informatyczne? Czy koniecznie muszę zdać maturę z informatyki? Jak to było u was? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~sowiq
Obecnie chodzę do Technikum jestem na profilu technik informatyk, nie wiem jak w liceum ale tutaj mam rozszerzone przedmioty takie jak: informatyka (różne przedmioty), matematyka, fizyka, angielski. ~Velius Co do materiału, wątpię abyś sam się tego wszystkiego nauczył. Pamiętam jak zaczynałem tą szkołę, kazali nam skonfigurować program pocztowy - 5 minut, reszta nie zrobiła nawet przez 2 lekcje, a niby taka błahostka..."poczta hahaha, pani żartuje?" i dostali haki. ;p Ten post edytował fifi209 20.09.2009, 10:28:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~sowiq Obecnie chodzę do Technikum jestem na profilu technik informatyk, nie wiem jak w liceum ale tutaj mam rozszerzone przedmioty takie jak: informatyka (różne przedmioty), matematyka, fizyka, angielski. ~Velius Co do materiału, wątpię abyś sam się tego wszystkiego nauczył. Pamiętam jak zaczynałem tą szkołę, kazali nam skonfigurować program pocztowy - 5 minut, reszta nie zrobiła nawet przez 2 lekcje, a niby taka błahostka..."poczta hahaha, pani żartuje?" i dostali haki. ;p Fifi, kaj to chodzisz do technikum? Katowice? (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Skończyłem technikum na profilu informatycznym, zdałem egzamin (95%) i... równie dobrze mógłbym go nie zdać. Bezwartościowy papierek i potężna strata czasu. Kompletnie niepotrzebny rok w tył - tyle jeśli chodzi o technikum. Oczywiście wiedziałem o tym jeszcze przed egzaminem, po prostu w III - IV klasie orientujesz się, że trzeba było iść na mat-fiz i rok wcześniej na studia. Dla mnie technik informatyk to bezwartościowy tytuł. Przez myśl nie przeszło mi się uczyć do tego egzaminu bo wiedziałem, że sama nauka, którą poświęciłbym na zdobycie tego kompletnie bezwartościowego tytułu jest grzechem. Ten post edytował Cypherq 22.09.2009, 11:54:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:30 |