Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] Afterjoint
wjkbdg

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

mam taką sprawę. Kończę właśnie stronę studia muzycznego - http://noweformy.iq.pl/ .
Porwałem się na to, żeby przygotować raczej ciemną grafiką i ostatnio na innym monitorze zobaczyłem, że strona jest zbyt ciemna i
przez to mało przejrzysta. Zdziwiło mnie to, bo u mnie wydawały się kolory odpowiednio stonowane, no ale wiadomo... nie pracuje na eizo.
Trudno. Dokonałem pewnych poprawek i potrzebuje kilka opinii na temat wyglądu strony, kolorów i tego jak ona prezentuje się jako całość.
Czy jest przejrzysta, czy oczy nie bolą jak się na nią patrzy:)

Jeżeli na jakimś linku brakuje stylu, nie ma stopki i są inne oczywiste braki to nie zwracajcie na to uwagi. Przedmiotem oceny nie ma być strona główna jako funkcjonalna całość,
tylko projekt graficzny i wizualne odczucia użytkownika strony.

Z góry dzięki za wszystkie opinie, rady i sugestie napisane poniżej.

Ten post edytował wjkbdg 28.08.2009, 15:15:13
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wjkbdg

-----

fly474 masz trochę racji. Sam się zastanawiam nad najbardziej efektywnym, efektownym i użytecznym sposobem prezentacji treści na stronie głównej.
Domyślnie układ był po 3 kolumny w rzędzie. Jednak nie jest to serwis tvn24 i ze względu na brak treści musiałem w drugim rzędzie usunąć jedną kolumna
i poszerzyć tabulacyjne menu (Aktualnosci, media, youtube) o szerokość nieistniejącej kolumny.

Na swój sposób nawet podoba mi się takie nieszablonowe rozwiązanie. Myślę, że zostawię na razie to w takiej formie w jakiej jest do czasu aż pojawi się potrzeba
zamieszczenia nowych informacji typu: koncerty, może jakiś baner promocyjny, może sonda, zobaczymy. Jednak jestem zdania, że lepiej zrobić coś inaczej niż
przyjęło się to robić, niż żeby na siłę wciskać jakieś informacje.

Nie ma możliwości przeniesienia działu "Sprawdź produkcję" do prawej kolumny. Gdybym tak zrobił to okazałoby się, że wszystkie najważniejsze materiały dla strony
studia muzycznego (czyli muzyka do pobrania) są umieszczone w skrajnej kolumnie, jeden dział pod drugim. Z punktu widzenia użyteczności strony nie jest to najlepsze
rozwiązanie.
+Quote Post
askone

-----

Cytat(wjkbdg @ 28.08.2009, 13:45:56 ) *
Nie ma możliwości przeniesienia działu "Sprawdź produkcję" do prawej kolumny. Gdybym tak zrobił to okazałoby się, że wszystkie najważniejsze materiały dla strony studia muzycznego (czyli muzyka do pobrania) są umieszczone w skrajnej kolumnie, jeden dział pod drugim. Z punktu widzenia użyteczności strony nie jest to najlepsze rozwiązanie.

Zgadzam się z Tobą, iż najważniejsze informacje powinny być widoczne na stronie. W takim razie może rozważysz opcję aby blok "W produkcji" umieścisz bezpośrednio pod "newsem". Jednocześnie należałoby zwiększyć szerokość bloku news i zwiększyć blok "Sprawdź produkcje". Wtedy będą one doskonale widoczne dla każdego kto odwiedzi stronę studia.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 15:12