![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że bardzo mało osób na tym forum jest total pr0, aby rzucić stwierdzenie, że wiedzą już wystarczająco dużo lub nawet wszystko. Może nawet w ogóle takich nie ma... nieważne.
Żeby uzupełnić brakującą wiedzę, trzeba się jakoś nauczyć. I tu jest pytanie: Książka czy Kurs online? Czy kursy online są naprawdę do niczego? A może nie ma sensu już kupować książek, skoro kursy w internecie są dobre i to za darmo? Czy w końcu obydwa są dobre? Jeśli nie za bardzo wiecie, które jest lepsze, to odpowiedzcie na waszym przykładzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bardzo chciałbym poznać wasze opinie, zwłaszcza, że już chciałem kupić 2 książki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . Ten post edytował Asmox 21.08.2009, 08:55:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Czytanie dłuższych tekstów z monitora mnie po prostu męczy - preferuję papier. Jeżeli znajdę fajny kurs, to robię sobie jego przedruk. Kursy online zbyt często dotykają tematów pobieżnie, problemy rozwiązywane są linearnie. Żeby znaleźć odpowiedzi na wszystkie pytania często musiałam korzystać z kilku kursów. Książki zaś mają to do siebie, że zawierają błędy, które są poprawiane dopiero w następnym wydaniu. W kursie autor nanosi poprawkę i tyle (IMG:style_emoticons/default/party.gif) . Nie wspominam też o szybkiej dezaktualizacji. Ponadto ostatnimi czasy książek pisze się na pęczki... coraz trudniej wybrać rozsądną pozycję.
Uważam, że kombinacja fajna książka + Internet jest najlepsza. Sam Internet nie da mi tego co książka, a książka tego co Internet. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 07:22 |