![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, jakiś czas temu sprzedałem pewien skrypt (z pełną licencją).
Dostałem zlecenie napisania podobnego (na wzór poprzedniego ale plus multum innych opcji). Tak się też stało, nowy skrypt został napisany. Teraz człowiek, któremu sprzedałem 1 skrypt, przy którym się inspirowałem przy 2 pracy grozi mi sądem, że naruszenie praw autorskich. Czy ma podstawy? Proszę o odp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego - Ty jesteś autorem skryptu i masz prawo swoją pracę intelektualną używać jak Ci się żywnie podoba. Jeśli przekazałeś na klienta prawa majątkowe to nie możesz po raz drugi sprzedawać tego samego identycznego projektu, ale jeśli robisz inny projekt to możesz być spokojny.
Wiele firm ma własny CMS'ik na bazie którego obsługuje klientów i wierz mi, że jak jakiś klient chce ich do sądu podać to w odpowiedzi potrafią nawet wysłać mu jak powinien napisać pozew oraz listę prawników z których polecają skorzystać, bo wiedzą, że koleś nic nie wskóra (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:34 |