Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Rozwijany tekst
swist666

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jak zrobić tekst rozwijany, czyli mamt button: POKAŻ TEKST, i po kliknięciu pojawia się niżej tekst. np.

Część artykułu [pokaż więcej...]

i po kliknięciu w:"[pokaż więcej...]" pokazuje się reszta ale koniecznie bez przeładowania strony, czyli trzeba to zrobić w DHTMLu i CSS, zresztą niewiem, interesuje mnie tylko żeby to się rozwijało po stronie przeglądarki, czyli bez przeładowania strony.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Paul

-----

1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
  2. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. <script type="text/javascript">
  4. function showHidden(obj){
  5. obj = document.getElementById(obj);
  6. obj.style.display == 'none' ? obj.style.display = '' : obj.style.display = 'none';
  7. }
  8. </head>
  9. <a id="link1_1" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">pokaż</a><a id="link1_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">ukryj</a>
  10. <div id="hidden1" style="display:none;">Jakis ukryty text...</div>
  11. <br><br>
  12. <a id="link2_1" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">pokaż</a><a id="link2_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">ukryj</a>
  13. <div id="hidden2" style="display:none;">Jakis drugi ukryty text...</div>
  14. </body>
  15. </html>
+Quote Post
Alexis Black

-----

Cytat(Paul @ 23.07.2004, 21:16:08 ) *
  1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
  2. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. <script type="text/javascript">
  4. function showHidden(obj){
  5. obj = document.getElementById(obj);
  6. obj.style.display == 'none' ? obj.style.display = '' : obj.style.display = 'none';
  7. }
  8. </head>
  9. <a id="link1_1" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">pokaż</a><a id="link1_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">ukryj</a>
  10. <div id="hidden1" style="display:none;">Jakis ukryty text...</div>
  11. <br><br>
  12. <a id="link2_1" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">pokaż</a><a id="link2_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">ukryj</a>
  13. <div id="hidden2" style="display:none;">Jakis drugi ukryty text...</div>
  14. </body>
  15. </html>

Wykorzystałem u siebie ten skrypt i działa. Jednak bardzo zależy mi na funkcji, która działa w ten sposób, że po kliknięciu na drugie "Pokaż", pierwszy "jakis ukryty text" się "ukrywa". Chodzi mi o to, aby na stronie nigdy nie było wyświetlonych więcej niż jeden z ukrytych tekstów... Mógłby ktoś mi pomóc? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 28.09.2025 - 15:33