Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rozwijany tekst
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
swist666
Jak zrobić tekst rozwijany, czyli mamt button: POKAŻ TEKST, i po kliknięciu pojawia się niżej tekst. np.

Część artykułu [pokaż więcej...]

i po kliknięciu w:"[pokaż więcej...]" pokazuje się reszta ale koniecznie bez przeładowania strony, czyli trzeba to zrobić w DHTMLu i CSS, zresztą niewiem, interesuje mnie tylko żeby to się rozwijało po stronie przeglądarki, czyli bez przeładowania strony.
jbiz
na webmaster.helion.pl w dziale przykłady skryptów znajdziesz coś takiego
swist666
Szukam tego już 20 minut i nie moge znaleść, gdzie to jest.
Paul
  1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
  2. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. <script type="text/javascript">
  4. function showHidden(obj){
  5. obj = document.getElementById(obj);
  6. obj.style.display == 'none' ? obj.style.display = '' : obj.style.display = 'none';
  7. }
  8. </head>
  9. <a id="link1_1" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">pokaż</a><a id="link1_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">ukryj</a>
  10. <div id="hidden1" style="display:none;">Jakis ukryty text...</div>
  11. <br><br>
  12. <a id="link2_1" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">pokaż</a><a id="link2_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">ukryj</a>
  13. <div id="hidden2" style="display:none;">Jakis drugi ukryty text...</div>
  14. </body>
  15. </html>
onlyX
Czy korzystając z tego skryptu można ukryć wiersze tabeli?
Bo ten kod mi niestety nie działa.
  1. <table border="1">
  2. <tr><td><a onclick="showHidden('hidden2');" href="javascript:void(0);">Click me please!</a></td></tr>
  3. <div id="hidden2" style="display:none;"><tr><td>
  4. Zawartośc ukryta<br />Przed wscibskim okiem :)</td></tr>
  5. </div>

Da się to jakoś przerobić?
Ambrozja
Sluchajcie jest cos innego bo z tym skryptem to jest jakas masakra w przypadku kiedy masz bardzo duzo tresci tz. Strona z aktualnosciami gdzie jest bardzo duzo tematow I potem link “zobacz wiecej” to mozna sie zalamac.moze php. Prosze o jakies pomysly.
piotrooo89
a może jQuery i toggle?
Ambrozja
taa to jest chyba to nie duzo kodu ale trzeba go zrozumiec. Jeszcze raz dzieki a i link ktory moze sie przydac http://ferrante.pl/2007/08/01/jquery-to-latwe-1/
piotrooo89
Cytat(kamil4u @ 20.04.2009, 15:53:06 ) *
Ale czy warto do tak prostej rzeczy stosować jQuery?

a czemu by nie wykorzystać po coś to jest winksmiley.jpg (taka jest moja opinia).
v1t4n
Jest pewna strona o quake gdzie pierwszy raz zerznalem ta funkcje. Musze przyznac ze jest tego sporo i to dziala.

@onlyX: mi sie to udalo zrobic smile.gif nie obejmujesz divem tr tylko na tr walisz hidden
  1. <table border="1">
  2. <tr><td><a onclick="showHidden('hidden2');" href="javascript:void(0);">Click me please!</a></td></tr>
  3. <tr id="hidden2" style="display:none;"><td>
  4. Zawartośc ukryta<br />Przed wscibskim okiem :)</td></tr>
Alexis Black
Cytat(Paul @ 23.07.2004, 21:16:08 ) *
  1. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
  2. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
  3. <script type="text/javascript">
  4. function showHidden(obj){
  5. obj = document.getElementById(obj);
  6. obj.style.display == 'none' ? obj.style.display = '' : obj.style.display = 'none';
  7. }
  8. </head>
  9. <a id="link1_1" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">pokaż</a><a id="link1_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden1');showHidden('link1_1');showHidden('link1_2');">ukryj</a>
  10. <div id="hidden1" style="display:none;">Jakis ukryty text...</div>
  11. <br><br>
  12. <a id="link2_1" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">pokaż</a><a id="link2_2" style="display:none;" href="javascript: showHidden('hidden2');showHidden('link2_1');showHidden('link2_2');">ukryj</a>
  13. <div id="hidden2" style="display:none;">Jakis drugi ukryty text...</div>
  14. </body>
  15. </html>

Wykorzystałem u siebie ten skrypt i działa. Jednak bardzo zależy mi na funkcji, która działa w ten sposób, że po kliknięciu na drugie "Pokaż", pierwszy "jakis ukryty text" się "ukrywa". Chodzi mi o to, aby na stronie nigdy nie było wyświetlonych więcej niż jeden z ukrytych tekstów... Mógłby ktoś mi pomóc? smile.gif
Fifi209
Zapraszam więc do lektury:

http://ferrante.pl/2007/08/01/jquery-to-latwe-1/

Powodzenia smile.gif
Efan
Super skrypt. Pytanie jak wstawić link który za jednym razem ukrywałby/pokazywałby wszystkie ukryte treści?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.