![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie zawarte w temacie zostało trochę dziwnie sformułowane... mianowicie nauczyć (składni, czy nawet bibliotek) można wielu języków. Jednak mam takie pytanie: jaka jest rozsądna ilość (języków, technologii) które jesteśmy (my programiści wiem, dumnie brzmi^^) w stanie się nauczyć, a jednocześnie podążać za trendami i zmianami w tych językach (zmiana składni, nowe biblioteki, frameworki)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Dajmy na to że jestem w stanie nauczyć się PHP, C/C++, Jave, Pythona (dalej nazywanymi "technologiami"); ba, mogę się nawet nauczyć wielu popularnych bibliotek których używają programiści tych języków; no ale pozostaje kwestia ilu z tych "technologii" jestem w stanie uczyć się/dokształcać na bieżąco; Jaki jest wasz zestaw powiedzmy... 3 języków programowania dzięki którym mogę wszystko zrobić ( lub prawie ) w sensie pisania programów na różne platformy: - pc - telefony - strony internetowe - itd... Jak myślicie?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jestem ciekaw ile czasu spędzają Twoi ludzie nad konfiguracją projektu - coś czym maven zarządza praktycznie sam z siebie). Dalej biblioteka standardowa (oraz komponenty trzecie) - jak się z nimi dobrze zapoznasz to już nigdy nie będziesz musiał pisać własnych rozwiązań - co najwyżej łączyć te "klocki" we własne komponenty. Używałeś kiedy VS? Cytat Sun + IBM + Google + Jakoś nie robi na mnie to wrażenia. Cytat Natomiast jeżeli chodzi o C#, to nawet C jest bardziej wieloplatformowe od C#. Mówią cały czas o jednej platformie inne platformy mnie zwyczajnie nie interesują. Cytat Java nie ma z Linuksem nic wspólnego Niema, ale jakoś wypowiedzi @JoShiMa skłoniły mnie do zamknięcia jej jako wielbiciela z kombowanego. Cytat @Wykrywacz: nie dziwnego pracodawce, tylko normalnego. Po prostu jak dostaje zadanie i potrzebuje na nie czasu tyle ile potrzebuje to tyle dostaje. Jeżeli dajesz swoim ludziom tylko połowę czasu który potrzebują z argumentem (w innych technologiach można szybciej) to zastanów się kto tutaj jest dziwny. To sobie podarujmy bo to nie miejsce aby wykazywać wyższość jednej strategi prowadzenia firmy nad drugą, a ja nie mam ochoty sprzedawać na forum publicznym sposobu działania. EDIT. ad 1. mam pytanie czy kiedykolwiek stworzyłaś aplikację w C#, a tym samym skąd wnioskujesz że są "mulaste" ad 2. Cytat Ale o czym mam rozmawiać z człowiekiem dla którego wydajność się nie liczy? Przecież nie uzna wydajności za argument skoro jedynym kryterium jest szybkość wykonania aplikacji. Chcesz się wykazać brakiem kompentencji czy wychowania? Skoro otwieram się na dyskusję a ty nadal powtarzasz swój bełkot, zarzucając mi jeszcze brak otwartości na słuchanie (zniżając się do poziomu tej wypowiedzi mógłbym powiedzieć jakie to typowo kobiece, ale tego nie zrobię bo mimo tego że nie potrafi do ciebie dojść że jestem ciekaw twoich argumentów, naprawdę chciałbym abyś przedstawiła swoje argumenty "rzeczowe" wskazujące na to że C# jest "mulasty" a Java nie (ja osobiście właśnie słyszałem takie opinie o Javie)). EDIT2. Cytat C# jest dobry dla ludzi, którzy chcą niskim nakładem pracy stworzyć niewielkie projekty dla klientów Czy możesz wyjaśnić po czym wnioskujesz, bo jest to dla mnie zupełna nowość. Jak do tej pory spotykałem się właśnie w przeważającej większości z dużymi projektami które były pisane w c#. EDIT3. Nadal Bardzo Proszę o rzeczowe wyjaśnienia, dla czego Java miała by być "lepsza" od C#. Ten post edytował Wykrywacz 20.01.2009, 11:46:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:42 |